Delicije restorana Dubravkin put koje smo jeli na Iva Radić x Mona dinner partyju
Delicije restorana Dubravkin put koje smo jeli na Iva Radić x Mona dinner partyju

Delicije restorana Dubravkin put koje smo jeli na Iva Radić x Mona dinner partyju

Restoran Dubravkin put jedno je od zagrebačkih mjesta s dugom tradicijom i lokacija na kojoj znate da ćete uvijek fino pojesti te uživati u ugodnoj atmosferi tuškanačke šume. Glamurozna večera organizirana povodom Iva Radić x Mona kolaboracije s razlogom je organizirana upravo u Dubravkinom putu koji je opravdao sva naša očekivanja. Iz kuhinje chefa Tibora Valinčića izašla su četiri slijeda jela uparena s vrhunskim vinima Chateau d’Esclans.

Tri ukusna riblja slijeda

Za početak smo probali tartar od brancina u emulziji od šafrana s crvenim paprom, gelom od mandarina i tostiranim briošem. Lagani tartar i slatkasti brioš odličan su par kojim smo započeli ovu večeru.

Zatim je slijedio rižoto od koromača s poširanom oradom, pestom od motara i limuna. Orada s posipom od crnog sezama nježno se uklopila u kremastu rižu, a notu osvježavajuće kiseline dali su motar i limun.

Treći slijed bio je file zubaca na kremi od cvjetače s glaziranom mrkvom, korijenom peršina i ukiseljenom ciklom. On je zaokružio ovu laganu riblju večeru kojoj su dodatnu pitkost dala Chateau d’Esclans rosé vina.

Desert za pamćenje

Za kraj nas je oduševio desert imena Kalamansi pastry chefa Roberta Bašića, ne samo okusom već i izgledom. Izgledom modeliran prema takozvanom filipinskom limunu, spojio je okuse bijele čokolade i citrusa.

Tko je sve posjetio dinner party pogledajte ovdje.

Kakva je bila atmosfera na večeri pogledajte ovdje.

A svoj primjerak savršene velike crne torbe naručite ovdje.

Foto: Franko Kelam

Učitati još
Zatvori