![Delicije restorana Dubravkin put koje smo jeli na Iva Radić x Mona dinner partyju](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-4-1080x1350.jpg)
![Delicije restorana Dubravkin put koje smo jeli na Iva Radić x Mona dinner partyju](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Dubravkin-put-hrana-naslovna.jpg)
Restoran Dubravkin put jedno je od zagrebačkih mjesta s dugom tradicijom i lokacija na kojoj znate da ćete uvijek fino pojesti te uživati u ugodnoj atmosferi tuškanačke šume. Glamurozna večera organizirana povodom Iva Radić x Mona kolaboracije s razlogom je organizirana upravo u Dubravkinom putu koji je opravdao sva naša očekivanja. Iz kuhinje chefa Tibora Valinčića izašla su četiri slijeda jela uparena s vrhunskim vinima Chateau d’Esclans.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-11-768x960.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-12-768x960.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-8-768x1152.jpg)
Tri ukusna riblja slijeda
Za početak smo probali tartar od brancina u emulziji od šafrana s crvenim paprom, gelom od mandarina i tostiranim briošem. Lagani tartar i slatkasti brioš odličan su par kojim smo započeli ovu večeru.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-20226616-768x960.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-10-768x960.jpg)
Zatim je slijedio rižoto od koromača s poširanom oradom, pestom od motara i limuna. Orada s posipom od crnog sezama nježno se uklopila u kremastu rižu, a notu osvježavajuće kiseline dali su motar i limun.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-4-768x960.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-3-768x1152.jpg)
Treći slijed bio je file zubaca na kremi od cvjetače s glaziranom mrkvom, korijenom peršina i ukiseljenom ciklom. On je zaokružio ovu laganu riblju večeru kojoj su dodatnu pitkost dala Chateau d’Esclans rosé vina.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-2-768x960.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-9-768x960.jpg)
Desert za pamćenje
Za kraj nas je oduševio desert imena Kalamansi pastry chefa Roberta Bašića, ne samo okusom već i izgledom. Izgledom modeliran prema takozvanom filipinskom limunu, spojio je okuse bijele čokolade i citrusa.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-5-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/11/Iva-Radić-x-Mona-event-Dubravkin-put-6-768x960.jpg)