Omiljeni zagrebački restoran za obiteljska okupljanja i poslovne domjenke ovog Božića

Omiljeni zagrebački restoran za obiteljska okupljanja i poslovne domjenke ovog Božića

Prosinac je mnogima omiljeni mjesec u godini. Čarobni ugođaj uz lampice, okićena drvca, miris kuhanog vina i žamor po ulicama malo koga ostave ravnodušnim. Ipak, ponekad se želimo malo skloniti od gradske vreve i uživati u božićnom ambijentu u ponešto intimnijoj atmosferi.

Savršen izbor za odmor od užurbanog tempa nalazi se na Aveniji Dubrovnik – talijanski restoran Il Secondo u kojem ćete se osjećati kao da ste u udobnosti vlastitog doma.

Il Secondo već preko 10 godina zadržava zavidnu razinu kvalitete i domišljatosti u svakom jelu koje predstavi svojim gostima. U ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, bilo da ste ljubitelj mesnih specijaliteta, ribljih delicija ili pak uživate u vegetarijanskim jelima.

Glavna sala restorana broji 90 sjedećih mjesta, grijana terasa još 45, a za posebne prigode možete rezervirati intimni separe sa 25 sjedećih mjesta, idealan za veća obiteljska okupljanja ili poslovne domjenke.

Uvijek nasmijano i ljubazno osoblje će se pobrinuti za svaki detalj, pazeći da vam baš ništa ne nedostaje i da se u ovom restoranu zaista uvijek osjećate kao kod kuće.

U duhu blagdana, trenutni jelovnik je obogaćen božićnim specijalitetima pa tako možete pronaći tople koktele, kuhano vino i vruću čokoladu sa domaćim gingerbread keksićem. Ljubitelji tradicionalnih adventskih jela mogu vikendima uživati u porciji finog bakalara, a odnedavno su u ponudi i domaći cantuccini u slatkim paketićima koje možete ponijeti doma.

U središtu pozornosti aktualnog menija su tjestenine koje osoblje svakodnevno samostalno izrađuje. Chef Damir Anić sa svojim timom stalno unaprjeđuje jelovnik pa nas, svaki put kad dođemo, ugodno iznenadi nekim od novih jela. Ovog puta je to bila fantastična tjestenina papardelle s kremom od bijelog tartufa, sirom taleggiom, ribanim crnim tartufom i svježim žumanjkom!

Što se tiče noviteta na ribljem i mesnom dijelu jelovnika, za oko nam je zapeo rižot sa šafranom sa pečenim brancinom, pečeni file lososa na kremi od graška i sporo pečeni janjeći but sa povrćem. Dio jelovnika se ipak s razlogom ne mijenja, stoga gosti mogu uživati u nekim od dugogodišnjih favorita po kojima je restoran prepoznatljiv, kao što su Rustica, confit od telećih obraza ili zapečeni jastučići od krumpira punjeni ricottom u umaku od kozica. Ljubitelji vina svako od jela mogu sljubiti s jednom od 140 etiketa sa vinske karte.

Svakako, što god odabrali, sigurni smo da nećete pogriješiti. 

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori