Omiljeni Masterchef trojac oduševio posjetitelje trogirskog restorana “Il Ponte”!

Omiljeni Masterchef trojac oduševio posjetitelje trogirskog restorana “Il Ponte”!

Sredinom studenog prošle godine trogirski restoran “Il Ponte” otvorio je svoja vrata i postao nezaobilazna gastronomska meka ponajviše zbog kvalitete, ali i prepoznatljivosti njegova chefa Stjepana Vukadina.

Šira publika upoznala ga je kao člana žirija ovogodišnje sezone popularnog showa “Masterchef”, a u kuhinji su mu se ovog vikenda pridružili i ostali članovi žirija: Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Stoga ne čudi što su za ovu jedinstvenu prliliku obje večere rasprodane u svega nekoliko sati te je u jelima s potpisom ovog trojca moglo uživati nešto više od pedeset uzvanika po večeri.

Masterchef žiri oduševio je prisutne svojim gastro kreacijama

Večera u šest vrhunskih slijedova kojima su pridružena vina hrvatskih vinarija bila je podijeljena tako što je svaki od chefova pripremio po dva jela, a započela je ribljim predjelom Stjepana Vukadina. Hama uz jabuku, kreker od sipe, žumanjak i emulziju od naranče poslužena uz malvaziju Cattunar probudila je čula posjetitelja i iznenadila ih vibrantnom vizualnom prezentacijom, a potom je došao red na jelo Damira Tomljanovića koji je gostima pripremio rolice s povrćem u Béarnaise umaku uz ciklu, ulje od zelenog bilja i brunoise celer poslužene uz Pošip Kunjas.

Nastavilo se uz ragu sipa-bob s pancetom i rimskim njokima te čašu vina Plavac mali sivi vinarije Grgurević s pelješkog vinogorja, a potom je na red došla i manistra s junećim obrazima uz aromatiziranu skutu i amarena višnju sljubljena uz Merlot Noir vinarije Dvorac Belaj.

Chef Melkior Bašić oduševio je uzvanike janjetinom kuhanom 24 sata uz umak od crnog vina posluženom uz bukovače, celer i čašu Zinfandela Korta Katarina, a potom i desertom od bundeve, bučina ulja uz đumbir kreker i bijelu čokoladu. Ovim okusima pridružena je jedna nesvakidašnja kupaža Sweet Cuvee Bodren iz 2017. uz koju je ugodna pikantnost đumbira još više došla do izražaja.

Večeru su podržali i kandidati posljednje sezone Masterchefa

Ovom trojcu chefova pridružio se i jedan od ovogodišnjih Masterchef kandidata, barmen Filip Pleteš koji se uzvanicima predstavio majstorskim koktelima u kojima je uživao i pobjednik show-a Ivan Temšić koji je došao pružiti potporu mentorima.

Trogirski “Il Ponte” pod vodstvom chefa Vukadina ovog je vikenda zasigurno bio najpoželjnija destinacija ljubitelja dobrih okusa, a da će se taj trend nastaviti potvrđuje i već rasprodana večera za Dan zaljubljenih.

Iz kuhinje već najavljuju bogat program kao i gostovanja renomiranih imena koja će uz pomoć Stjepana Vukadina zasigurno dovesti “Il Ponte” u sam vrh hrvatske gastronomske scene.

Foto: Mario Tandara

Učitati još
Zatvori