![Omiljeni Masterchef trojac oduševio posjetitelje trogirskog restorana “Il Ponte”!](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte_Cover.jpeg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-7-1080x1620.jpg)
Sredinom studenog prošle godine trogirski restoran “Il Ponte” otvorio je svoja vrata i postao nezaobilazna gastronomska meka ponajviše zbog kvalitete, ali i prepoznatljivosti njegova chefa Stjepana Vukadina.
Šira publika upoznala ga je kao člana žirija ovogodišnje sezone popularnog showa “Masterchef”, a u kuhinji su mu se ovog vikenda pridružili i ostali članovi žirija: Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Stoga ne čudi što su za ovu jedinstvenu prliliku obje večere rasprodane u svega nekoliko sati te je u jelima s potpisom ovog trojca moglo uživati nešto više od pedeset uzvanika po večeri.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-9-1080x720.jpg)
Masterchef žiri oduševio je prisutne svojim gastro kreacijama
Večera u šest vrhunskih slijedova kojima su pridružena vina hrvatskih vinarija bila je podijeljena tako što je svaki od chefova pripremio po dva jela, a započela je ribljim predjelom Stjepana Vukadina. Hama uz jabuku, kreker od sipe, žumanjak i emulziju od naranče poslužena uz malvaziju Cattunar probudila je čula posjetitelja i iznenadila ih vibrantnom vizualnom prezentacijom, a potom je došao red na jelo Damira Tomljanovića koji je gostima pripremio rolice s povrćem u Béarnaise umaku uz ciklu, ulje od zelenog bilja i brunoise celer poslužene uz Pošip Kunjas.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-5-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-ponte-4-1080x720.jpg)
Nastavilo se uz ragu sipa-bob s pancetom i rimskim njokima te čašu vina Plavac mali sivi vinarije Grgurević s pelješkog vinogorja, a potom je na red došla i manistra s junećim obrazima uz aromatiziranu skutu i amarena višnju sljubljena uz Merlot Noir vinarije Dvorac Belaj.
Chef Melkior Bašić oduševio je uzvanike janjetinom kuhanom 24 sata uz umak od crnog vina posluženom uz bukovače, celer i čašu Zinfandela Korta Katarina, a potom i desertom od bundeve, bučina ulja uz đumbir kreker i bijelu čokoladu. Ovim okusima pridružena je jedna nesvakidašnja kupaža Sweet Cuvee Bodren iz 2017. uz koju je ugodna pikantnost đumbira još više došla do izražaja.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-16-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-15-1080x720.jpg)
Večeru su podržali i kandidati posljednje sezone Masterchefa
Ovom trojcu chefova pridružio se i jedan od ovogodišnjih Masterchef kandidata, barmen Filip Pleteš koji se uzvanicima predstavio majstorskim koktelima u kojima je uživao i pobjednik show-a Ivan Temšić koji je došao pružiti potporu mentorima.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-1-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-6-1080x720.jpg)
Trogirski “Il Ponte” pod vodstvom chefa Vukadina ovog je vikenda zasigurno bio najpoželjnija destinacija ljubitelja dobrih okusa, a da će se taj trend nastaviti potvrđuje i već rasprodana večera za Dan zaljubljenih.
Iz kuhinje već najavljuju bogat program kao i gostovanja renomiranih imena koja će uz pomoć Stjepana Vukadina zasigurno dovesti “Il Ponte” u sam vrh hrvatske gastronomske scene.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-14-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-3-1080x721.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/Il-Ponte-8-1080x720.jpg)
Foto: Mario Tandara