Nove zdrave kombinacije za doručak i međuobroke

Nove zdrave kombinacije za
doručak i međuobroke

Weetabix žitarice

Balansirana prehrana temelj je našeg zdravlja i imuniteta. Budimo pametni i jedimo pametno!

Koliko puta ste čuli ili pročitali da je doručak najvažniji obrok u danu? Koliko puta ste čuli ili pročitali da je doručak potrebno pomno planirati i/ili pripremati? Sve to da bi naše tijelo bilo spremno za izazove koji su pred nama svakog dana. I da… istina je! Naše tijelo može izdržati sve napore koje donosi svaki novi dan samo ako u organizam unosimo energiju koja omogućava pravilno funkcioniranje tijekom dana.

Weetabix doručak

Pravilno balansirana prehrana temelji se na unosu hrane kroz pet obroka (tri glavna obroka i dva međuobroka). Većina nas najčešće preskače doručak pod izgovorom “nemam vremena” ili međuobroke pod izgovorom “tko će sada jesti, kada dođem doma večerat ću”…

Ovo je trenutak u kojem nastupa Weetabix. Vaš prijatelj brzih i kvalitetnih obroka, bilo da govorimo o doručku i/ili međuobroku. Weetabix prutići odlični su izvor ugljikohidrata iz cjelovitog zrna pšenice te su odličan izvor vlakana.

Weetabix prutići kao međuobrok

Vlakna pšeničnih mekinja pridonose ubrzanju i poboljšanju probave kao bitnom dijelu zdrave prehrane i načina života. Blagotvoran učinak postiže se dnevnim unosom 10 g vlakana pšeničnih mekinja.

Jutarnja rutina – mislimo na sebe, ne zaboravimo doručkovati!

Weetabix žitarice s jogurtom

Samo nekoliko minuta dovoljno je za pripremu kvalitetnog doručka. Doručak je naše gorivo koje pokreće naše tijelo i mozak. Naše tijelo je savršeni mehanizam koji traži pravilan unos makro i mikro nutrijenata. Redovitom konzumacijom doručka pozitivno utječemo na naše zdravlje, smanjujemo rizik od pretilosti i visok krvni tlak, preventivno djelujemo na dijabetes i ostale bolesti “modernog doba”.

Upravo to činimo s adekvatnim odabirom doručka. Kako bi kvalitetno započeli dan i našem organizmu omogućili pravilno funkcioniranje tijekom dana potrebno je unijeti energiju. Naše tijelo koristi energiju iz hrane koju konzumiramo – konzumirajmo od sada kvalitetnu hranu na jednostavan način!

Magistra nutricionizma Ivana Barišić preporučuje Weetabix

Preporuka magistre nutricionizma Ivane Barišić: “Zdrav doručak trebao bi sadržavati: voće ili povrće – kao izvor vitamina, mlijeko ili jogurt – kao izvor kalcije te ugljikohidrate – kao izvor energije.

Tvoj, moj, naš, vaš doručak… Više nikada neće biti isti…

Za više energije i manje nepotrebnih kalorija…

Nove zdrave kombinacije za doručak i međuobroke… Uz Weetabix!”

Kreativni doručak uz Weetabix

Potražite Weetabix na web shopu www.moments.hr u kategoriji Gourmet ili Konzum i dm poslovnicama.

Tekst: Ivana Barišić

Foto: @weetabixofficial @nutrilifecentar @momentshr

Učitati još
Zatvori