Sutra se na Ribnjaku održava humanitarni gastro buvljak – evo što nas sve očekuje
Sutra se na Ribnjaku održava humanitarni gastro buvljak – evo što nas sve očekuje

Sutra se na Ribnjaku održava humanitarni gastro buvljak – evo što nas sve očekuje

Ove subote, 2. srpnja, od 16 do 20 sati park Ribnjak ugostit će jedan divan projekt. Naime, u sklopu Art Parka održat će se humanitarni buvljak na kojem će se prodavati hrana poznatih hrvatskih food blogera i foodieja, brojne kuharice domaćih i stranih autora te rekviziti za kuhanje i fotografiranje hrane. Sav prihod od buvljaka namijenjen je dvjema Ukrajinkama, Nastji i Jani, koje stoje iza brenda Morra Ceramics. Nastja i Jana u Hrvatsku su iz Harkiva stigle u ožujku, kada je počeo rat. Trenutno su u procesu otvaranja vlastitog studija keramike na zagrebačkoj Knežiji, pa će im svaka pomoć za uređenje tog studija dobro doći.

Humanitarni buvljak: props/cookbook/bake sale

U subotu se tako park Ribnjak pretvara u šareno, mirisno i zabavno okupljalište svih ljubitelja hrane, kuhanja i druženja. Organizatorice buvljaka, Janja Benić i Lidija Lončarić, posljednjih tjedana vrijedno rade na prikupljanju stvari koje će se prodavati, pa će se tako moći kupiti i vrlo tražene kuharice domaćih autorica kao što su Matejka Buča, Željka Klemenčić, Ana-Marija Bujić, i Nastasja Chiara Petrić.

“Dvije i pol godine nakon našeg prvog Props buvljaka, hrvatski gastro blogeri se ponovo okupljaju, ali ovog puta u humanitarne svrhe. Ovog puta uz propse prikupljamo i kuharice te će se u Ribnjaku moći probati slani i slatki zalogaji svih nas blogera i foodieja koji ćemo sudjelovati na ovom humanitarnom buvljaku. Nakon prvog buvljaka namjera je bila svake godine nastaviti s ovakvim okupljanjem, ali nas je pandemija malo zaustavila i zato smo željeli da ovogodišnje okupljanje ima malo veću svrhu i možda će ovakva vrsta buvljaka postati tradicija”, rekla je Janja Benić, jedna od organizatorica buvljaka.

Na buvljaku će se u subotu okupiti velik broj foodieja i imena domaće gastro scene, a mi ne možemo biti sretniji što se događaju ovako lijepe i važne stvari!  Više informacija o ovom humanitarnom buvljaku možete pronaći na Facebooku.

Foto: Instagram, Ernest Mazarekić, Art park

Učitati još
Zatvori