Hrvatski food blogeri pokrenuli humanitarni ‘bake sale’ za pomoć kolegici u borbi za zdravlje

Hrvatski food blogeri pokrenuli humanitarni ‘bake sale’ za pomoć kolegici u borbi za zdravlje

S Helenom Jakoliš upoznali smo vas krajem prošle godine. Ova hrvatska food blogerica već godinama stoji iza bloga Zdravo i slasno na kojemu objavljuje zdrave, bezglutenske recepte koje osmišlja sama. Naime, Helena je zbog vlastitog zdravlja i teških dijagnoza bila primorana potpuno promijeniti ne samo prehranu, već kompletni način života. Kako bi pomogla drugima koji se nalaze u sličnim situacijama, pokrenula je spomenuti blog i Facebook grupu ‘Bezglutenski recepti’, a u međuvremenu je objavila i dvije knjige na tu temu.

Humanitarni bake sale za pomoć Heleni Jakoliš

No, Helena sada treba našu pomoć. Svoju borbu za zdravlje ima priliku nastaviti u Francuskoj, no za odlazak na liječenje u inozemstvo potrebna su joj znatna novčana sredstva. Kako bi joj pomogli prikupiti novac, njeni kolege blogeri prije dva dana pokrenuli su prvi hrvatski humanitarni ‘bake sale’.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @humanitarnibakesale

Inicijativa je krenula od blogerice Ene Kokanović Nagy s bloga Slavonka koja je zatim u suradnji s Ninom Mrvicom s bloga Bake me by Nina razradila cijelu priču. Otvorile su Instagram profil na kojemu food blogeri okupljeni u inicijativu pripremaju i prodaju svoje slastice, a donacije se uplaćuju na Helenin račun.

“Volim pokušati riješiti problem za koji čujem, a ova akcija je odgovor na Heleninu potrebu za novcem za liječenje. Jednostavno mi je sinulo kako bismo mi blogeri mogli pomoći na kreativan način, a naši pratitelji bi napokon mogli kušati ono što mi napravimo. Pazimo da su to suhi kolačići i zimnice koje mogu putovati, a u iznimnim situacijama će ići i preuzimanje uživo”, ispričala nam je Ena.

“Još je u začetku sve, ali inicijalna reakcija je jako dobra i ja sam zadovoljna. Trenutno nas je 20-ak u grupi u kojoj se dogovaramo, a svakog trenutka pristižu novi humanitarci sa svojim slatkišima”, dodala je Ena.

Kako se uključiti u humanitarnu akciju?

Na Instagram profilu Humanitarni bake sale svaki dan će biti objavljen novi slatkiš/artikl. Akcija se odvija na način tako da se za svaki proizvod koji želite javite u inbox i “tko prvi – njegovo”.

Minimalna donacija je 50 kn koju uplaćujete na Helenin račun, a ekipa koja stoji iza humanitarne akcije vam zatim šalje kupljene kolače. Donirati, naravno, možete i mimo sudjelovanja u bake saleu – sve potrebne informacije i podatke potražite na spomenutom Instagram profilu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori