Za doručak jedemo Hottokēki – ekstra mekane japanske palačinke

Za doručak jedemo Hottokēki – ekstra
mekane japanske palačinke

 

A post shared by Molly Luciano (@mollyluc) on

Palačinke su jedno od onih jela koja ne poznaju nacionalnosti i granice. Da, razlikuju se od države do države, kontinenta do kontinenta, ali sve su to varijacije na uvijek finu temu. Dok mi preferiramo svoje palačinke premazati i zamotati, Amerikanci, recimo, dodaju prašak za pecivo kako bi dobili visoke i spužvaste palačinke koje će zatim preliti javorovim sirupom.

Nešto slično, ali zapravo posve autentično, obožavaju i u Japanu. Radi se o palačinkama koje nose ime hottokēki, visoke su, spužvaste i kažu da su najmekše na svijetu. Prepoznatljivu spužvastu strukturu daje im prašak za pecivo u kombinaciji sa sodom bikarbonom, možete ih jesti s čim god poželite, a budući da ih možete napraviti kod kuće idealna su ideja za malo drugačiji doručak.

Fluffy japanske palačinke

2 velika jaja
180 ml mlaćenice
50 g šećera
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
60 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
2 žlice ulja

Kalup položite na tavu, do polovice ulijte smjesu za palačinku te pecite 4-5 minuta ili dok na površini ne vidite mjehuriće. Zatim pažljivo preokrenite i još toliko pecite na drugoj strani – znate da je gotovo kad je s obje strane zlatno-smeđa.

Hottokēki se obično jedu s javorovim sirupom, ali možete dodati i šlag, voće ili sladoled. Oduševit će vas koliko su mekane!

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori