Žakline Troskot iz slastičarnice Amélie podijelila je recept za savršeni ljetni desert

Otkad je Žakline Troskot u svoju ‘slatku’ avanturu krenula 2010. godine, slastičarnica Amélie postala je jedno od omiljenih slatkih adresa u gradu. U njihovim francuskim macarosima, tortama i ostalim slasticama je tako lako uživati, a teško da postoji netko tko ih dosad nije probao.

Amélie je u svojih 10 godina postojanja iz malog prostora u Vlaškoj 6 narasla do tri lokala u Zagrebu i postala sinonim za prefine slastice napravljene od najkvalitetnijih namirnica poput pravog maslaca, izvorne belgijske čokolade te bademovog brašna za macaronse koji uvoze iz Francuske. Žakline sama osmišljava recepte za koje inspiraciju pronalazi u namirnicama koje je privuku ili različitim okusima koji ju zaintrigiraju dok u njima uživa, a zatim zajedno sa svojim predanim timom puni šarene vitrine svojih triju poslovnica.

Da bi desert bio zanimljiv, drugačiji i ukusan, nije nužno da namirnice budu egzotične, a priprema složena, pogotovo u vrućim ljetnim danima kad težimo jednostavnim i osvježavajućim desertima. Jedna od omiljenih slastica bez kojih nam je ljeto nezamislivo je sladoled koji volimo u svim oblicima – u kornetu, na štapiću, u čašici ili kao dio savršenog ljetnog deserta. Upravo za jedan takav desert Žakline je podijelila svoj recept, a njegova glavna zvijezda, koja mu daje tu osvježavajuću notu, je Gelatissimo sladoled.

Omiljeni među svim generacijama, sladoledi Gelatissimo ovog su nas ljeta oduševili novim neodoljivim okusima, odličnima za osvježenje u vrućim danima. Dostupni su ekskluzivno u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, a odsad možete birati između čak 29 različitih pakiranja, među kojima su sladoledi na štapiću, korneti ili kutije idealne za druženja s obitelji ili prijateljima.

Žaklinin recept za banana crumble s Gelatissimo sladoledom, za koji vam treba tek nekoliko namirnica i koji ćete pripremiti u tren oka, donosimo u nastavku.

Banana Crumble by Žakline Troskot

Sastojci:

Za crumble:

  • 55 g smeđeg šećera (tamni)
  • 55 g maslaca
  • 35 g glatkog brašna
  • 20 g zobenih pahuljica

Za nadjev:

  • 30 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 60 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 5 banana srednje veličine narezane na veće komade

Završni dodatak:

  • sladoled Gelatissimo Canadian Way

Priprema:

Za pripremu crumblea sve navedene sastojke dobro pomiješajte dok ne dobijete teksturu mrvica.

Priprema nadjeva počinje tako da maslac otopite u tavi koja vam stane u pećnicu, na laganoj vatri. Dodajte smeđi šećer i miješajte oko 3 minute dok se ne otopi. Zatim umiješajte cimet i sol te pažljivo dodajte sok od naranče. Kuhajte smjesu oko jedne minute dok se malo ne zgusne. Dodajte komade banane u tavu i lagano ih promiješajte dok se smjesa i banane ne prožmu, a zatim ravnomjerno rasporedite banane i umak u tavi. Uklonite tavu sa štednjaka i ravnomjerno pospite crumble po bananama. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 20 minuta, dok crumble ne postane zlatno-smeđe boje.

Na samom kraju, na još topao crumble, stavite 2 kuglice Gelatissimo Canadian Way sladoleda i poslužite odmah.

Ovaj desert možete i unaprijed pripremiti, no svakako ga ispecite neposredno prije serviranja.

Cjelokupnu ponudu Gelatissimo sladoleda možete pronaći ovdje.

Foto: Crustulum produkcija

0