Za ovaj sladoled kažu da je jedan od najboljih u Splitu

Za ovaj sladoled kažu da je jedan
od najboljih u Splitu

Bez nekih stvari nam je uistinu teško zamisliti ljeto. Osim što nam pruža onaj osjećaj bezbrižnosti i opuštenosti, prve asocijacije na ljeto su more, sunce, uživanje na najljepšim plažama i, naravno, u omiljenom ljetnom desertu – sladoledu.

Osim što nam tijekom ljetnih vrućina pruža prijeko potrebno osvježenje, kad se tome dodaju fine arome i dodaci, sladoled je poslastica u kojoj ponekad znamo uživati čak i bez mjere. Hrskavi kornet u kombinaciji s kremastim čokoladnim ili voćnim okusom ili pak čašica s neodoljivim sorbetom zovu nas svakog ljeta na hedonističko uživanje do maksimuma.

Gelateria Emiliana u Splitu

Nemoguće je prošetati nekim mjestom ili gradom na moru, a da pritom ne zastanemo u slastičarnici i počastimo se pokojom kuglicom najfinijeg sladoleda. Prošlog ljeta otkrile smo vam neke od najboljih lokacija za sladoled na Jadranu, a tom popisu sada dodajemo još jednu adresu, i to u Splitu.

Radi se o Gelateriji Emiliani, maloj slastičarnici u centru Splita, za koju kažu da ima jedan od najboljih sladoleda u gradu. Neki su njime toliko oduševljeni da čak tvrde da je u pitanju najbolji sladoled u Hrvatskoj.

Kremasti sladoled u kojem ćete uživati

Ispred vitrine Gelaterije Emiliane, koja skriva neke od najrazličitijih okusa sladoleda, često ćete vidjeti red strpljivih gostiju koji se jedva čekaju ‘dočepati’ svoje kuglice, što je samo još jedan dokaz da se radi o uistinu vrhunskom sladoledu.

Osim nevjerojatno kremastog i ukusnog sladoleda, ono što goste oduševljava su korneti koje u slastičarnici svakodnevno rade sami. Tako uvijek možete biti sigurni da ćete svoje kuglice dobiti u svježe pečenom, hrskavom kornetu. Limun i lavanda, breskva i ruža, riccota i smokva te cheesecake samo su neki od kombinacija okusa sladoleda koje možete probati, uz klasike kao što su vanilija, pistacija, čokolada i jagoda, između ostalih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyFotoDiary (@oljavori)

Gelateria Emiliana nalazi se na adresi Cosmijeva 1 pa ako vas put ovog ljeta odvede u Split, svratite i uvjerite se sami zašto su tisuće turista oduševljeni njihovim sladoledom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori