S Nanom Nadarević o svim malim stvarima koje ju svakodnevno vesele

S Nanom Nadarević o svim malim stvarima
koje ju svakodnevno vesele

Ako nas je protekla godina nečemu naučila, to je onda definitivno svijest o tome koliko nam male stvari puno znače. Male, a opet velike stvari poput lijepog i sunčanog dana, osmijeha nepoznatog prolaznika i prve jutarnje kave. Svjesna je toga i Nana Nadarević, mlada PR menadžerica koja u svom pretrpanom rasporedu ipak nađe vremena za uživanje u svim tim svakodnevnim, sitnim ljepotama života. Sada još i više nego prije.

Jutarnji rituali s kojima započinje dan

“Skoro sam rekla kako mi se navike ujutro nisu promijenile, jer nisam mijenjala jutarnje rituale. Ali, ipak ima jedna bitna stvar – rad od doma! Četiri puta tjedno dan mi započinje natašte u teretani s trenerom, a po dolasku u stan pada tuširanje, da bi se što prije dočepala doručka i naravno, kave”, kaže Nana.

Jutarnji ritual uz šalicu omiljenog toplog napitka jedna je od tih tako običnih, a opet posebnih sitnica koje, kaže, sada cijeni više nego prije. “Tek nakon kave počinje dan, samo umjesto jurnjave u prometu do posla, sjedam za svoj radni stol doma. Rad od kuće mi omogućava da dulje uživam u jutarnjem miru i na tome sam zahvalna.”

Najbolja kava po svijetu

Nana i njen dečko Silvije Pleština veliki su zaljubljenici u putovanja. Posjetili su mnoge genijalne destinacije diljem svijeta, od New Yorka i Los Angelesa do Havane i Tokija. Zanimalo nas je gdje se po njima pije najbolja kava. “Niti na jednoj od ovih destinacija ne pamtim da sam popila posebno dobru kavu. Američke kave su uglavnom filter kave ili one gigantske iz Starbucksa, iako naravno uvijek imate i specijalizirana hipsterska mjesta za kavu, ali više su iznimka nego pravilo. U Japanu smo uglavnom mlatili po matcha čaju, a u Havani samo po koktelima. ? Ali zato smo na proputovanju Italijom mogli popiti bogate aromatične kave na svakom koraku. Mislim da tamo nisam okusila lošu kavu.”

Talijanima priprema i uživanje u kavi, baš kao i nama Hrvatima, predstavlja način života. Zapravo, kultura ispijanja kave kakvu danas poznajemo svoje početke ima upravo u Italiji. Prisjećajući se najbolje kave po svijetu, Nani tako ponovno u sjećanje dolazi putovanje po Italiji.

“Kad bi baš morala odabrati jednu destinaciju i reći da sam baš tamo popila najsavršeniju šalicu kave, neka bude Italija, odnosno Capri. Tamo bi mi ujutro u hotelu San Michele poslužili kavu iz glasnog aparata koji šišti, uz svježe sfogliatelle, dok hipnotizirano gledam prema pučini. Evo, već osjetim miris… Sad mi se putuje”, kaže Nana uz osmijeh.

Savršeni recept za kavu kao iz kafića

Posljednjih godinu dana putovanja u inozemstvo morali su, kao i svi ostali, staviti na pauzu. S druge strane, tražili su način kako kod kuće pripremiti najbolju kavu, koja okusom podsjeća na onu iz kafića. U tome im je pomogao i Philips 5400 LatteGO aparat za kavu, koji su odlučili nabaviti prošle godine.

“S obzirom da obožavam kavu, a kafići su bili zatvoreni, bacila sam se na potragu za savršenom kućnom šalicom. Nakon malo traženja, našla sam sveti gral! Ovo je moj recept za kavu kao iz najboljeg kafića: kava u zrnu iz domaće pržionice (meni omiljeni Lively Roasters Co.), pripremljena u Philips LatteGo aparatu uz bademovo mlijeko. Prošle godine odlučili smo nabaviti aparat za kavu i nismo požalili. Priprema jutarnje kave je zaista gušt, a okus je vrhunski.”

Philips 5400 LatteGO omogućava nam da predahnemo, razbijemo oblake briga i barem nakratko ponovno stvorimo taj poseban osjećaj i uživamo u prvoj jutarnjoj kavi svakoga dana. Nudi izbor između 12 vrhunskih napitaka od svježe mljevenih zrna kave – od glatkog espressa do pjenastog cappuccina. Ovaj potpuno automatski aparat za espresso s lakoćom priprema kavu jednake kvalitete kao u kafiću – i onu bez mlijeka i onu na mliječnoj bazi. A svaku od tih 12 varijanti možemo dodatno prilagoditi svom ukusu.

Iako je Nanin omiljeni odabir ‘kava s toplim’ koju pije s bademovim mlijekom, kaže da nema uvijek isti način pripreme kave. Uglavnom se uživim u biranje šalica (ovisno o količini kave i kakav je dan predamnom) i igram se s dozama kave, mlijeka i pjene (mogu prilagođavati svaku stavku na aparatu). Tako da nemam uvijek isti način pripreme. Sve ovisi o trenutku. Iz LatteGo aparata mogu dobiti 12 različitih napitaka! Super je što mi je sve dostupno doma, a i mogu se pred gostima praviti važna i nuditi im espresso, americano, macchiato, capuccino, caffe latte,  coffee2go…”, zaključuje Nana zašto je baš njena kava kod kuće bolja od one u kafiću.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori