Fruit platter – inspiracija s Instagrama za najljepša druženja s prijateljima

Fruit platter – inspiracija s Instagrama za najljepša druženja s prijateljima

@ful.filled

Ljeto samo što nije stiglo, a kao i svake godine ono donosi pregršt prilika za organizaciju druženja uz najdraže prijatelje. Dok će neki tople mjesece provesti daleko od gradske vreve, drugi će ostanak u gradu iskoristiti za piknike u gradskim parkovima, vrtovima i na vikendicama. Prije ere društvenih mreža, ljudi su za organizaciju zabava inspiraciju tražili usmenom predajom, a kasnije kroz časopise i priručnike u kojima su prije svega prednjačili Englezi.

Fruit platter istaknuo se kao omiljena i zasigurno najfotogeničnija delicija na Instagram profilima poznatih blogera, ali i svim onih koji vole stilizirati hranu. Naime, žega i vrućina pozivaju na konzumaciju svježeg sezonskog voća pa je ‘voćni tanjur’ odlična ideja da se motivirate na jednu zdravu životnu promjenu. Inspiraciju kako ga dekorirati i uljepšati druženja s najmilijima doznali smo na Instagramu.

Fruit platter – najljepši motiv na stolu

@implattered

Ideja ‘finger fooda’ u svijetu je već odavno poznata, prakticirana i često viđena na raznim manifestacijama, ali i privatnim druženjima.Polako ali sigurno, koncept se usvaja i kod nas – zahvaljujući gastro entuzijastima koji podižu obična okupljanja na ‘foodie’ umjetnički nivo. Fruit platter jednostavno se priprema, sve sastojke već imate kod kuće jer nekog posebnog recepta zaista nema. Uz voće se poslužuju razni kremasti i suhi sirevi, slane i slatke grickalice, masline, orašidi, med, naresci, pekmez…

Ako volite fotografiju i imate izoštreno oko za estetiku, dekoriranje voćne plate neće predstavljati nikakav problem. Lijepi tanjuri, drvene daske i mramorni pladnjevi idealni su za slaganje voća uz zdjelice sa sirevima i ostalim grickalicama. Sve to u trenu možete pripremiti kod kuće, ali i izvan nje. Sigurno je da će upravo vaš fruit platter uz riječi hvale završiti na svim storyjima i Insta fotkama svih prisutnih.

Inspiracija za dekoriranje

@fit.foodie.nutter
@kate_caddle
@ainttooproudtomeg
@fruitful.temptations
@grazebyellenorhunt
@getfruityevents
@beautyandlifestyle_by_luz

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori