Popularne Ferdinand knedle koje su osvojile Beograd i Zagreb otvaraju se na još jednoj adresi
Popularne Ferdinand knedle koje su osvojile Beograd i Zagreb otvaraju se na još jednoj adresi

Popularne Ferdinand knedle koje su osvojile Beograd i Zagreb otvaraju se na još jednoj adresi

Poznati brend Ferdinand knedle već niz godina ljubitelje ove tradicionalne poslastice okuplja na nekoliko beogradskih adresa, od 2022. godine i u Zagrebu (Radićeva 23), a uskoro otvaraju i svoju prvu ‘morsku adresu’. U slanim i slatkim lopticama uskoro će moći uživati i stanovnici i posjetitelji Rijeke.

Po čemu su ove knedle toliko posebne? Vlasnik i pokretač brenda, Nikola Nedeljković, za Journal je još povodom otvaranja trgovine u Zagrebu ispričao priču o uspjehu i planovima svojih Ferdinand knedla.

ferdinand-knedle-015
ferdinand-knedle-002

Za carski osjećaj

‘Mi konstantno radimo na razvoju novih okusa, što na prvu možda izgleda jednostavno, ali nije nimalo tako. Svaki naš proizvod od inicijalne ideje do puštanja u prodaju prođe faze testiranja i adaptacije koje nekada traju i po 6 mjeseci. Moj favorit je marakuja, divlja kupina, miks slatko kiselog okusa u tijestu pripremljenom na tradicionalan način. Ipak, izbor koji ću uzeti ovisi od dana, raspoloženja i potrebe za voćnim, kremastim ili čokoladnim okusima, a na sreću Ferdinand knedle sve ovo imaju u svojoj ponudi’, ispričao nam je tada te ukratko i objasnio kako je došlo do samog imena.

Naime, došao je do informacije o caru Ferdinandu I koji je obožavao knedle i morao ih je dobiti u svakom trenutku kada je ih je poželio. Jednom prilikom, dvorski kuhar mu se ispričao jer nema marelicu zbog zime i da nije u mogućnosti pripremiti knedle, a odgovor cara je bio više nego jasan: Ja sam car i hoću knedle!

‘Dalje je sve bilo jednostavno, prepoznao sam ono što želimo omogućiti ljubiteljima ove tradicionalne poslastice, a to je da se osjećaju kao car kada im se jedu knedle i da ih mogu dobiti u svakom trenutku bez obzira na godišnje doba’, rekao nam je Nikola Nedeljković.

ferdinand-knedle-003
ferdinand-knedle-017
ferdinand-knedle-011

Sve proizvode pripremaju na tradicionalan način od svježih sirovina obrađenih u njihovoj proizvodnji, a knedle kuhaju pred samim kupcima. Kao baza za tijesto izvrsnim se pokazao lički krumpir. U ponudi imaju više od 20 okusa pa će tako i Riječani već ovog ljeta moći uživati u klasicima poput marelice, šljive i Nutelle, ali i u raznim slanim okusima grčke knedle s feta sirom i crnim maslinama kao i one sa špinatom i mozzarellom.

ferdinand-knedle-014

Foto: Tatjana Bukvić i Instagram (@ferdinandknedle.hr)

Učitati još
Zatvori