Mjesto u Beogradu posvećeno samo knedlama

Mjesto u Beogradu posvećeno samo knedlama

Maštovite Ferdinand knedle

Zatvorite oči i pokušajte zamisliti okus djetinjstva. Prizovite miris bakine kuhinje. Sigurno vam dolaze slike kolača, topljena čokolada, mak, bademi, marelice… A knedle? Sigurno su tu i meke, sočne krumpirove knedle punjene sezonskim voćem i omotane zaprženim krušnim mrvicama. Upravo takav okus domaćih bakinih knedli možete probati u neodoljivom beogradskom kafiću, Ferdinand knedle smještenom u Ulici Gavrila Principa 58. Neka se bake ne ljute, ali ove knedle su ipak za krušnu mrvicu bolje. Rađene su po tradicionalnoj recepturi, ali su dodatno obogaćene najmaštovitijim punjenjima i dodacima koje možete zamisliti.

Slane knedle, slatke knedle, pijane knedle, knedle s preljevom…

Ovdje možete pronaći sve okuse i kombinacije koji vam padnu na pamet. Od slanih do slatkih. S gljivama, jabukama, grožđicama, šljivama, orasima, pistacijama, s tamnom čokoladom, nutelom, bijelom čokoladom, četiri vrste sira, pršutom, brokulom, rumom, ananasom, višnjama, malinama, zobenim pahuljicama, s preljevima od karamele, a svi posipi rađeni su prirodno, bez umjetnih dodataka i bojila. Izgledaju savršeno. A okus? Božanstven.

Prelijep interijer za uživanje

S obzirom koliko se cijela ekipa Ferdinand knedli trudi da sve bude savršeno, niti interijer u tome ne zaostaje. Sve je prilagođeno uživanju. Udoban i ugodan ambijent s kamenim zidovima, puno cvijeća i nježnih mirisa. Mislilo se na svaki detalj. Od tanjurića, pribora za jelo, kutija u koje se pakiraju knedle za van do regala u kojima možete vidjeti svu raskoš ponude ovog malog gastro raja. Izlog decentno prelijepljen zanimljivim natpisima, statement podovi, moderne lampice i lusteri od žice za puno svjetlosti i sjaja. Udobne stolice i foteljice odlično pristaju prijateljskim razgovorima uz knedle – sve djeluje kao dnevni boravak. Police na zidovima popunjene su lijepim predmetima od starinskih čajnika, mlinaca za kavu do knjiga, slika i džemova. Svaki detalj je baš tamo gdje treba biti pa sve to zajedno zaokružuje jednu toplu, lijepu i ugodnu priču u centru Beograda.

Priča o caru Ferdinandu

A sama priča o imenu ovog kafića povezana je s carem Ferdinandom koji je bio veliki obožavatelj knedli. Jednoga dana inzistirao je da mu se prirede knedle s voćem uz argument kako je on ipak car, a car hoće knedle. I tako je Ferdinand ušao u legendu. A ove knedle koje nose njegovo ime, čini se kako polako prerastaju legendu o Ferdinandu i kreiraju svoju veliku sočnu priču za budućnost.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori