Split je nedavno dobio novu sladoledarnicu čiji domaći sladoled morate probati

Ljeto je nezamislivo bez sladoleda koji nam je u vrućim danima omiljena poslastica. Volimo ga u svim oblicima, u kornetu, čašici i na štapiću, a kad nas pitaju koji nam je omiljeni okus, teško možemo izdvojiti samo jedan. Ako se ovog ljeta nađete u Splitu, mjesto koje morate posjetiti ako ste istinski obožavatelj sladoleda je nedavno otvorena sladoledarnica Ela’s Icecrem & More. U divno uređenom interijeru čeka vas 18 okusa domaćeg sladoleda poznatog i pod talijanskim nazivom artiganale za koji je zaslužna Ela Bedalov.

Priču o njenim sladoledima ne možemo ispričati bez da prvo ne ispričamo njenu priču. Rođena u Splitu, pomalo sramežljiva, a oduvijek jako jednostavna i hrabra, Ela je odlučila ostvariti svoje snove, putovati svijetom i upoznavati nove ljude i njihove tradicije. Upravo takva jednostavna i vesela, upoznala je jako puno dragih ljudi i od svakog od njih ponešto naučila. Zanimljivo je to što je Ela na svojim putovanjima kušala i različita jela jer svaka kultura ima i svoje specijalitete, tako da je oduvijek istovremeno bila i na dijeti. U krugu njezinih prijatelja, njezina dijeta bila je prepoznatljiva jer Ela nikada iz dijete nije isključivala njezinu omiljenu poslasticu, a to je sladoled.

Pomno razrađena receptura

Dok je studirala u Parizu, Ela je dobila 4 kg i sve to jer je otkrila Ben&Jerry’s. Nakon toga se preselila u Bolognu, a tamo je otkrila njoj omiljeni sladoled – gelato artigianale. Rapsodija prirodnih namirnica i okusa, od jednostavnih pa do onih nesvakidašnjih, postale su oaza Elinog užitka.

Iako se čini kao jednostavan proizvod, sladoled je puno više od toga. Kada znate koje teksture idu s pojedinim okusima te koje kombinacije okusa daju savršeno pripadajuću teksturu, tada govorimo o čaroliji recepta.

Domaći sladoled vrhunske kvalitete

U Ela’s Icecrem & More se s receptima igraju tako da u najvećem dijelu koriste domaće namirnice poput borovnice, maline, jagode, limuna, bosiljka, lavande, rukole, cikle, mrkve, smokve, a klasici poput čokolade i vanilije beskompromisno se koriste oni najbolje kvalitete, kao što je belgijska Callebaut čokolada i prvoklasna vanilija s Madagaskara. Isto tako, mliječni sladoledi rade se isključivo sa svježim alpskim mlijekom. Ne koriste se umjetne arome i boje ili unaprijed pripremljene baze. Sve ovo govori kako je upravo najviša kvaliteta sladoleda prioritet Ela’s Icecream & More.

Trenutačno su razvili preko 50 različitih okusa sladoleda, a u prodajnoj jedinici na Pjaci, na adresi Domaldova 1a, svakodnevno možete probati 18 okusa. Upravo su Elino iskustvo, prijateljstva, poznanstva, saznanja i spoznaje glavna nit vodilja koncepta sladoledarnice. Korištenje prirodnih namirnica tretiranih s pažnjom i ljubavlju rezultiraju sladoledom koji će probuditi svačija osjetila.

Foto: PR

0