Edulis Oyster Bar na dubrovački Bavarin donosi riblja street food jela
Edulis Oyster Bar na dubrovački Bavarin donosi riblja street food jela

Edulis Oyster Bar na dubrovački Bavarin
donosi riblja street food jela

Za točno tjedan dana u Dubrovniku počinje Bavarin, proljetni gastro-glazbeni festival s bogatim programom. U Lazaretima od 5.-14. svibnja Dubrovčane i njihove goste očekuje čak 6 odličnih koncerata, jedinstvena ponuda hrane i pića, velik broj edukativnih radionica za velike i male, projekcija filmova i još brojna druga iznenađenja.

Edulis Oyster bar stiže na Bavarin

Od prošle jeseni gastro scena na krajnjem jugu postala je bogatija za jedinstveno mjesto smješteno na dubrovačkom Prijekom, Edulis Oyster bar čija je ponuda bazirana na pomno odabranim svježim morskim namirnicama. A upravo ta talentirana ekipa zajedno sa svojim delicijama stiže na Bavarin braniti boje grada pod Srđem!

Tako će zaljubljenici u morske plodove od sada na drugom izdanju dubrovačkog street food festivala Bavarin koji traje od 5.-14.svibnja u Lazaretima, uz brojne delicije iz čitave Hrvatske uživati i u slasnim morskim zalogajima s juga Lijepe Naše.

Morska jela koja se mogu pojesti s ‘nogu’ ? Da, zvuči nevjerojatno, ali iza svega stoje vrijedni Dubrovčani Antonio i Dado, odnosno Edulis Oyster bar i njihove ‘freške’ kamenice koje stižu iz uzgajališta o kojemu brine već četvrta generacija obitelji Mihočević, a da bi brojni Dubrovčani i njihovi gosti uživali u njima – svaki dan voze 110 kilometara.

Kao da to nije dovoljno, nakon cjelodnevnog radnog vremena, vraćaju školjke u more u rodni Ston, kako bi zadržale svježinu. Njihova parola “Sip of the Sea” doslovno znači gutljaj mora.

Burger s kozicama i tuna tartar tacosi

Ova vrijedna ekipa iz Edulis Oyster bara na Bavarinu će predstaviti burger s kozicama, tuna steak sendvič, tuna tartar tacose, a uz mnogima omiljene kamenice pripremaju i jelo iznenađenja.

Uz njih, u Lazarete se  vraća i dobro nam znana vesela gastro karavana s već provjerenim delicijama, među njima omiljena Gogina “Koka u korpiću”, Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov  nagrađivani burger, popularna Begova plant based jela, a i Tea Mamut najavljuje nova slatka iznenađenja iz svoje O’š kolač? slatke tvornice.

Službeno otvorenje festivala zakazano je za 5. svibnja u 19:30h, a nakon što kušate već spomenute delicije, uz neizostavan najljepši pogled na Grad slijedi zabava s taktovima Nene Belana i njegovih Fiumensa. Jer kada se spoji more, hrana, glazba i originalna ideja, dobivamo mjesto kojem se uvijek rado vraćamo. Točno takvo je i Bavarin, dubrovački festival koji se već jednom pokazao kao najljepše mjesto za stvaranje brojnih uspomena.

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.

Foto: Franko Kelam

Učitati još
Zatvori