Kuživancija je izdala svoju prvu kuharicu! Evo zašto biste mogli zaviriti u nju

Ako roditelj želi da se dijete zdravo hrani, onda najprije treba biti uzor tako da se i sami hranite na zdrav način. Zato je Edita Šimić koja se nalazi iza gastro bloga Kuživancija, i koja je nekoć i za Journal producirala brojne zdrave recepte, jučer službeno objavila kuharicu koja će vas uvesti u svijet zdrave prehrane! Jutra uz Kuživanciju pružit će vam nezaboravan doživljaj i pomoći da na ugodan način započnete zdrav dan zajedno sa svojim djetetom.

Jutra uz Kuživanciju, Editina je prva kuharica koja broji preko 40 recepata za doručak i brunch. Pratite li ju na njenom Instagramu, već sigurno znate koliko je vremena, truda i ljubavi uloženo u ovo izdanje, jer Edita nas je kroz cijeli proces vodila mjesecima, prikazujući sve njegove faze, pa tako i izazove.

Kako su zamišljena Jutra uz Kuživanciju?


Cijela je priča zamišljena kao blog na papiru. Sve što ste dosad imali prilike čitati i gledati na Editinom blogu postalo je opipljivo te popraćeno predivnim fotografijama.

Ima nešto čarobno u mirisu papira i sporom okretanju stranica. Kroz recepte, Edita se osim na sezonske i cjelovite namirnice, fokusira na važnost njegovanja rituala i osvještavanje trenutka u kojem se nalazimo. Recepti su kreirani za sve koji vole kuhati, istraživati nove okuse i uživaju u dijelenju istih.

Pronaći ćete recepte za fine i zdrave Smoothieje, Mlijeka od orašida i sjemenki, Džemove bez šećera, Brzi čokoladni mousse, Bajadera namaz, Orašaste granola s cimetom i kokosom, Najjednostavniju granolu na svijetu, Citrusnu zdjelu, Porridge, Chia puding, Kruh od banane, limuna i suhih smokava i još mnoge druge…

Editu smo morale upitati i kako danas, kada je njena kuharica službeno ugledala svjetlo dana, gleda na cijeli proces?

Kuharica je napokon vani! Moram priznati da se malo odužilo od prvog kontakta mene i izdavačke kuće Harfa, a ni ovo vrijeme korone nam nije išlo na ruku. Trebala je izaći još na proljeće, ali zbog novonastale situacije odgodili smo je za jesen. Ne mogu se žaliti, jesen je moje najdraže godišnje doba i mislim da je odlično vrijeme za usporavanje, pripremu za zimu i posvećivanje sebi. Ova kuharica upravo to i jest.

Ovo je bilo moje prvo iskustvo s tiskanim izadnjem i moram priznati da je proces drugačiji nego kada kreirate sadržaj za blog. Nema više mogućnosti vraćanja i ispravljanja pogrešaka, dopunjavanja sadržaja ili fotografija, svega onoga što vam jedna internet platforma pruža. Nema mjesta pogreškama. S druge strane, miris papira i listanje vlastitih recepata i fotografija za mene su poseban doživljaj. Zaista ima nešto čarobno u tome. Dugo sam željela ovjekovječiti blog na papiru tako da je ovo prva stepenica ka tome.

Estetika se kako sam se bližila kraju mijenjala, ali na kraju sam dobila što sam htjela – recepte za ljepša jutra upakirane u časopis. Inspirirana upravo indie časopisima, htjela sam da sve odiše jednostavnošću, neopterećenošću i takav koncept mi se učinio idealnim.

Većina recepata je veganska te tek nekoliko njih sadrže mliječne proizvode i jaja. Mislim da moji pratitelji to očekuju od mene tako da mi je to bila misao vodilja. Također ne sadrže rafinirani šećer ni bijelo brašno. Trudila sam se uvrstiti što više raznolikog voća i povrća kako bi kuharica popratila sva godišnja doba.

Osjećam olakšanje jer je sve napokon vani, ali sada sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da je uživanje u procesu stvaranja, kreiranja i zamišljanja još ljepše.

Kuharica je dostupna na službenim stranica izdavačke kuće Harfa:
https://www.harfa.hr/jutra-uz-kuzivanciju/

1