Najfinija dubrovačka slastičarnica ima još jednu adresu

Najfinija dubrovačka slastičarnica
ima još jednu adresu

Spojivši neodoljivo pune okuse i osmišljenu prezentaciju, slastičarnica Peppino’s omiljeno je mjesto lokalaca kao i mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta. Svaki turist u svoj itinerar putovanja u Dubrovnik gotovo bez iznimke uvrsti obavezan posjet ovom mjestu dobrih vibracija i okusa, za čiji su vizualni identitet i uređenje zaslužne tri hrvatske dizajnerice – Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić.

Peppino’s Artisanal gelato

Krenuvši od ideje o maloj tvornici sladoleda, inspiracija za koncept brenda ove slastičarnice u starogradskoj jezgri pronađena je u simpatičnoj rodi i svjetskom putniku Peppinu, liku iz pionira hrvatskog animiranog filma “Profesor Baltazar”. Nudeći internacionalnim posjetiteljima najfinije sladolede u gradu, ovaj naš dubrovački Peppino postaje, baš kao i onaj iz crtanog serijala, svojevrsnim turističkim vodičem kojeg nitko ne zaobilazi.

Interijer Peppino’s slastičarnica domišljat je spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarne, koja isprepletenim bakrenim i rasvjetnim cijevima te primamljivim bojama i uzorcima neodoljivo poziva na putovanje u neko drugo vrijeme i prostor – u svijet tradicionalno kremastog gelata.

Još jedna gelato destinacija

Postoje dvije Peppino’s poslovnice od kojih svaka nudi nešto svoje – nova sladoledarna u ulici Sv. Dominika privlači znatiželjnike pogledom na žarko žuti “unutarnji vrt” koji obavija vitrinu sa sladoledima, a ona u ulici Od Puča 9 veselo nudi igru prepuštanja slatkoj sudbini – okus sladoleda za kušanje posjetitelji mogu birati upravo vrtnjom mehaničkog “kola sreće”.

Osim klasičnog gelata u više od 30 bogatih okusa, Peppino’s svojim sladoljupcima nudi i Peppino’s Finest – birane premium sladolede pakirane u staklenke koje se mogu ponijeti i kući. U ambalaži inspiriranoj ljetnom mediteranskom vibrom i “domaćim” načinom skladištenja tradicionalnih delicija poput džemova i arancina, Peppino’s Finest je sladoled kojem je baš teško odoljeti.

Fotografije: Katarina Radonić

Učitati još
Zatvori