Program bar je otvoren na još jednoj lokaciji, a mi smo prve zavirile u njega

Program bar je otvoren na još jednoj
lokaciji, a mi smo prve zavirile u njega

Živimo u pomalo nemirnim vremenima u kojima smo shvatili da je staro normalno bilo odlično, no treba vjerovati da će se ono sigurno vratiti, ali da ćemo ga i više cijeniti. Zazivanje starog normalnog nemirni poduzetnički duh odlučio je pojačati novim projektom i novom kreativnom pričom koja nas sve može osnažiti, a vjerujemo i da hoće.

Prije tjedan dana donijele smo vam vijest da se omiljeni Program bar u Martićevoj otvara na novoj lokaciji i pod novim imenom – Drugi program. Kako bismo saznale više detalja, zaputile smo se u Petrovu ulicu gdje se Drugi program smjestio, i doznale sve iz prve ruke.

Nova lokacija u gradu za ugodna druženja

Program bar u Martićevoj ulici u širem centru grada učinili smo prostorom u koji ljudi uistinu vole dolaziti i koji živi sada već četiri lijepe godine pa smo se pitali zašto ne bismo nadogradili priču i proširili tu energiju i na neki drugi dio grada. I tako se u drugom dijelu grada, dovoljno blizu Martićeve, a opet dovoljno daleko od nje, rodio Drugi program“, priča nam vlasnik Saša Žerajić.

Dio Petrove ulice blizu ulice Srebrnjak iznjedrio je prekrasan prostor, u cijelosti nepušački, oblikovan kroz četiri raspršene prostorije koje su svojim dinamičnim arhitektonskim rješenjem omogućile dodatnu neobičnost prostora.

“Raduje nas predivna lepeza mogućnosti boravka u tome prostoru. Naši gosti mogu sjediti s prijateljima za istim stolom, doći sami i čitati u fotelji namijenjenoj baš za to, učiti za radnim stolom ili sjediti za klavirom, svirati i piti vino. Imamo i terasu koja nije izravno na cesti, već u sklopu prostora, lagano je uvučena pa ju ta izoliranost čine čarobnom i ugodnom”, priča Saša.

Tako je ta nova mikrolokacija Petrove ulice ispunjena zelenilom i mirom u ‘drugom redu do mora’ dobila Drugi program koji je također namijenjen svima željnima ugode i opuštanja u urbanom lokalu neobičnog uređenja.

Hommage baroku u Drugom programu

“I ovoga je puta svoje dizajnerske moždane vijuge aktivirao Martin Pohl i pomogao nam ostvariti svojevrsni hommage baroku koji je kao stilsko-povijesni pojam vezan uz dobar dio 17. i 18. stoljeća. Barokno doba obilježilo je sve umjetnosti mnoštvom posebnosti koje ga uistinu čine posebnim i izdvajaju od ostalih razdoblja. Iz tog baroknog mnoštva mi smo odlučili naglasiti njegovu usku povezanost s crkvom i, ono što je bilo naglašeno u književnosti vremena, ukazivanjem na njegovanje pravilnog sustava vrijednosti. Povezanošću s crkvom htjeli smo ostvariti mir i čistoću prostora, namjera nam je bila gostima, neovisno dolaze li u društvu ili sami, omogućiti da budu u miru i spokoju pa onda da se i opuste i zaborave na svoje brige.”

“Motivi koji prostor povezuju s crkvom pojavljuju se u svakoj prostoriji – crkvene tapete na zidovima, riječi iz molitvi i Biblije ispisane na zidovima ili stolovima, fenjeri ispod stolova koji nam goreći daju svjetlost i pokazuju pravi put, a anđeli viseći sa stropa nas čuvaju. S druge pak strane, barokom smo htjeli naglasiti i njegovanje pravilnog sustava vrijednosti, što nam se u ovim vremenima mnogih kušnji čini uistinu kao izazov – ne bismo trebali zaboraviti na dobrotu, ljubav prema drugima i poštena djelovanja u svojoj okolini”, objašnjava Saša.

Što vas čeka u Drugom programu?

U Drugom programu moći ćete konzumirati kavu i čajeve različitih okusa, tri vrste limunada i cijeđene sokove, dok poslijepodne i predvečerje mogu biti u znaku craft piva, prosseca, ginova i hrvatskih vina. Ponuda je malo proširena pa će tako kolači bez glutena, sirove torte i zdravi keksi biti u ponudi za sve one koji će htjeti svoje okusne pupoljke iznenaditi slasticama.

“Dok je jedan dio tima stvarao Drugi program, drugi dio tima vrijedno je nastavio održavati našu priču u Programu u Martićevoj ulici pa im svima zahvaljujem na ustrajnosti i predanosti poslu, dalje nastavljamo zajedno dodatno osnaženi”, poručio je Saša.

Drugi program je danas otvorio svoje vrata, a Saša poziva sve da dođu “živjeti s nama mir i trenutke”.

“Želimo pozitivne vrijednosti i osjećaje prenijeti ljudima i tako ih obogatiti, to smo svi zaslužili nakon ovih neobičnih godinu i pol dana. Nadamo se da će naše pozivanje na barokne vrijednosti to i uspjeti ostvariti, a najveća će nam nagrada biti ako se gosti budu dobro osjećali u sebi i kod nas”, zaključio je.

Drugi program nalazi se u Petrovoj 21, a otvoren je svaki dan od 8 do 23h.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori