Zagreb je postao bogatiji za još jedno mjesto za ukusan doručak i brunch
Zagreb je postao bogatiji za još jedno mjesto za ukusan doručak i brunch

Zagreb je postao bogatiji za još jedno
mjesto za ukusan doručak i brunch

Robert Hromalić jedan je od najboljih hrvatskih pastry chefova koji nas u Zagrebu već godinama veseli svojim vrhunskim slasticama. Iz tog razloga smo s nestrpljenjem čekali otvorenje njegovog novog projekta – slatko slanog bistroa – koji je svoja vrata napokon otvorio prošlog tjedna.

Le Kolač u Parku kneževa

Smješten u novom kompleksu Park kneževa, bistro Le Kolač na prvu će vas osvojiti atraktivnim interijerom. Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima koje se nalaze preko puta šanka pa dok čekate hranu, možete direktno gledati samu proizvodnju jer klasične vitrine nema. Osim unutarnjeg dijela, prostor dodatno oplemenjuje velika vanjska terasa, smještena u ugodnoj hladovini, na kojoj će, kad se sunce konačno pojavi, biti pravi gušt uživati u svim slatkim i slanim kreacijama s Robertovim potpisom.

Doručak u Le Kolaču za najbolji početak dana

Osim vrhunskih slastica, u novom Le Kolaču možete uživati i u raznim slanim jelima. Naime, Le Kolač u Parku kneževa nije samo slastičarnica – to je mjesto na koje možete svratiti na ukusan doručak i brunch.

Ponuda doručka sastoji se od četiri jela idealnih da njima započnete dan i prikupite potrebnu energiju. Croissant s dimljenim lososom, krem sirom, meko kuhanim jajem i mladom salatom oduševit će svakog ljubitelja kroasan sendviča.

Na meniju se nalazi i Avocado sendvič obogaćen stracciatellom, žumanjkom u crnom sezamu i paprikom, koji će vas osvojiti kombinacijom okusa. Tost croque monseiur čine pohani tramezzini sa šunkom i sirom – klasik koji dolazi poslužen s granulastim senfom i salaticom.

Posljednje jelo na meniju je popularni Chia puding, odnosno ukusna chia kaša sa svježim voćem, jogurtom i granolom. Svoj kraljevski doručak možete upotpuniti finom Vergnano kavom i cijeđenim sokovima, za dodatni boost energije koji nam svima ujutro treba.

Slana jela u kojima možete uživati cijeli dan

U vrijeme bruncha ili ručka obavezno svratite na jela poput salate s pistacijom i pilećim prsima, Caponate od povrća s buratom, Shrimp rolla, odnosno tostiranog toplog peciva s kremastom salatom od rakova. Na jelovniku ćete pronaći i paštetu od gusje i pileće jetrice, losos s kozjom skutom i šparogama, Pizzaiolo sendvič, Roast beef (ramstek, pikantna majoneza, salata), Tuna tacos (svježa tuna, avokado, koromač) te platu s raznim kruščićima i namazima.

Hromalić nam je otkrio da uskoro u ponudu planira ubaciti i quicheve dugačke jedan metar, koji će se rezati na šanku.

Doručak u Le Kolaču poslužuje se do 11:30h, nakon čega slijedi brunch ponuda, odnosno slana jela u kojima možete uživati sve do 23h.

Le Kolač je otvoren svaki dan osim nedjelje, od 8 do 23h. Sve novosti možete pratiti i na Instagram profilu Le Kolača.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori