Deserti s kestenom stigli su u zagrebačke slastičarnice

Deserti s kestenom stigli su u
zagrebačke slastičarnice

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amélie (@amelie_slastice) on

Miris kestena na gradskim ulicama podsjeća na jesen, a bilo da je pečen ili kuhan, uvijek u nama izazove osjećaj ugode i topline. Kesteni ne sadrže gluten, imaju visoku energetsku vrijednost, iznimno su bogati folnom kiselinom i jedino su orašasto voće s vitaminom C. Ako uz to uzmete u obzir da zbog svog sastava pozitivno utječu na raspoloženje, možda u njima pronađete i najfinije oružje za borbu protiv jesensko-zimske depresije.

Kesteni su nezaobilazna jesenska poslastica, a osim kuhanih i pečenih, možemo ih pripremati i kao pire, koristiti kao dodatak juhama i raznim drugim jelima. Svake jeseni posebno se veselimo i desertima s kestenom koje pripremaju poznate zagrebačke slastičarnice. U nastavku smo izdvojili koje sve slastice s kestenom u glavnoj ulozi ovih dana možete pronaći u njihovim vitrinama.

Jolie Petite Patisserie

Slastičarnica Jolie Petite Patisserie na Knežiji mnogima je nezaobilazno mjesto za uživanje u najfinijim kolačima za koje je zaslužan mladi pastry chef Juraj Klepić koji je ovih dana predstavio Mt Blanc, kolač s kremom od kestena i keksom od prhkog tijesta.

Orijent

Slastičarnica Orijent za jesen je pripremila čak četiri kolača s kestenom. Od danas možete naručiti Kesten pire, a sutra stižu Medvedgradska s kestenom, mousseom od čokolade i šlagom te Crna kraljica s kestenom, mousseom od nugata, karamelom i čokoladom. Krajem tjedna, točnije 15. listopada, u vitrini ćete pronaći i Legendu od jeseni, kolač od kestena, šljiva, maka i šlaga.

Torte i to

Torte i to svake jeseni u ponudi ima desert od kestena koji i ove godine možete pronaći na svim njihovim lokacijama – u Babonićevoj 121, Vrbanićevoj 22 i Grahorovoj 5.

Amélie

Kad se tamnoj čokoladi pogled susretne s markantnim kestenom, sva se topi od užitka – tako je slastičarnica Amélie opisala svoje Kesten kocke koje nećete htjeti propustiti isprobati.

Magnolia

Jesen bez deserta od kestena ne može proći ni u Magnolia slasticama. Njihov kolač od kestena dolazi u obliku kestena i jednostavno zove da ga kušate.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori