Recenzija: pronašli smo savršeni način kako započeti svaki radni dan

Ispijanje kave je omiljeni ritual bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti svoj početak dana niti buđenje. Motivacija za izlazak iz toplog kreveta upravo je miris svježe mljevene kave koja opojnim mirisom napuni cijelu prostoriju. No, kako bi zrno kave postalo savršena, mirisna šalica čistog zadovoljstva potreban je jedan aparat – onaj za kavu. U redakciji imamo strastvene kavopije, a zbog hektičnog rasporeda i količine obaveza, čak su i one koje ju nemaju običaj piti – pokleknule. Dobro je poznato da novinarski posao nema uokvireno radno vrijeme. Tek nekoliko riječi izmijenimo s kolegama u uredskoj kuhinji, uz gutljaj prijeko potrebne doze kofeina, dok već žurimo na teren.

Aparat za kavu bio je logičan odgovor na naše potrebe, jer kava nam je najvjerniji saveznik da preživimo dan i dobijemo utrku s vremenom i stisnutim rokovima. Bez obzira na užurbani tempo i nedostatak vremena, jedne stvari se ne želimo odreći, a to je kvaliteta našeg omiljenog napitka. Kuhanje kave na tradicionalan način nije praktično, barem ne u uredu, a sofisticirano rješenje pronašli smo u De’Longhi aparatu od kojeg se više ne odvajamo.

Kako nas je osvojio De’Longhi aparat za kavu?

Priča je započela jednog dana u kuhinji koja je ujedno i naše mjesto socijalizacije. Čekajući kuhalo da zagrije vodu, šalice su već postajale nestrpljive, a u jednom trenutku ponestalo je kave i u zraku se osjetila poprilična nervoza. Ako još k tome dodamo da se sve odvijalo nakon ručka kada svaku od nas obuzme onaj poslijepodnevni blues, napetost je dosegla svoj puni potencijal. S obzirom na to da smo nedavno uselile u novi ured, a u kuhinji imamo i više nego dovoljno mjesta, aparat za kavu istaknuo se kao logičan korak i odgovor na naše potrebe. Elegantno rješenje za ured na našu veliku radost stiglo je u obliku De’Longhi aparata za kavu.

Osim što nam je uštedio velike količine novaca zahvaljujući kalkulatoru kave, zajedničko vrijeme u uredu sada je još ljepše jer svaki dan imamo prilike uživati u najboljoj kremastoj šalici omiljene kave. Model PrimaDonna Elite osvojio nas je i prije prve upotrebe, ponajprije profinjenim dizajnom i savršeno se uklopio u kuhinjski interijer. Za razliku od uobičajenih aparata za kavu, De’Longhi je savršen dodatak i u kućanstvu zahvaljujući sjajnim detaljima od nehrđajućeg čelika i ergonomskim linijama za elegantan i dinamičan dizajn. Ne zauzima puno mjesta, a prednost mu je da možete pripremati više kava za redom. Svaka od nas voli svoju šalicu kofeina na vlastiti način, a jedan aparat tu je da ispuni sve naše želje.

Upoznavanje s PrimaDonna Elite aparatom

Svi kavoljupci i iskusni kavopije znaju da se najbolja aroma i miris mogu dobiti jedino ako neposredno prije kuhanja kave zrna sameljete. No, u uredu je to često nemoguće pa prigrlimo instant rješenja i pomirimo se s prosječnom kavom. De’Longhi aparat za kavu, točnije PrimaDonna Elite model olakšao nam je pripremu zahvaljujući pametnom dizajnu. Naime, spremnik aparata ima vlastiti mlinac za kavu, ali i posudu za mljevenu kavu pa sada možemo pripremati obje vrste. Rezultat je uvijek najbolji espresso, cappuccino i latte macchiato. Početni zaslon u boji funkcionira na dodir, a s aparatom smo se upoznali u nekoliko minuta bez iščitavanja priručnika.

Pametni aparat prirodno nas je vodio kroz pripremu kave korak po korak. Nakon što smo sipali kavu u mlinac i pokrenuli De’Longhi aparat, prošlo je tek par sekundi i opojna aroma mljevene kave počela se širiti kuhinjom. Održavanje je i više nego jednostavno, nakon pritiska gumba za gašenje, aparat se čisti sam, a voda će iscuriti u podložak za kapanje s mrežicom koju je kasnije vrlo jednostavno očistiti. Spremnik za mlijeko također se automatski čisti i omogućava spremanje vrča direktno u hladnjak nakon korištenja.

Personalizirali smo svoje recepte

Pametni aparat podsjetio nas je na kompjuter koji svakodnevno koristimo. Pitate se zašto? Zato što pamti svaku vašu akciju, a u slučaju detektirane smetnje, aparat ne prekida započetu akciju, već vas upozorava. Čim otklonite poteškoću, on nastavlja s radnjom tamo gdje je i stao. Nakon neumjerenog uživanja u velikim količinama različitih kofeinskih napitaka, u spremniku je ponestalo vode, a jedna kava baš je bila u pripremi. Na zaslonu se pojavila obavijest i čim smo dodali svježu vodu, De’Longhi je nastavio s pripremom.

Jesmo li spomenuli da se ispod pipca za kavu pali i rasvjeta? Naime, uživale smo gledajući proces pripreme kave bez paljenja svjetla u prostoriji. Značajka koja nas je dodatno razveselila je mogućnost kreiranja šest različitih profila. Tako smo personalizirale kavu svaka po svom ukusu. Pri idućoj pripremi, na zaslonu samo pritisnemo svoj profil i pričekamo da iscuri naš omiljeni napitak.

Naručile smo kavu preko mobitela

Od uredskog do kuhinjskog prostora dijeli nas tek jedan hodnik. No, ponekad u želji da završimo zadatak, odgađamo odlazak po čašu vode i šalicu kave. Iz obitelji De’Longhi kao da su nam pročitali misli i dizajnirali Smart Coffee Link. Mobilnu aplikaciju uparili smo s našim aparatom za kavu preko mobitela i dok sjedimo za kompjuterom u nekoliko klikova naručili kavu iz kuhinje. U jednom trenutku sjetile smo se da nismo postavile praznu šalicu, ali na zaslonu mobitela već se pojavio podsjetnik. Nakon par zabavnih dana igranja tehnologijom i otkrivanja svih značajki koje jedan aparat za kavu krije, i međusobno smo se zbližile i dobro zabavile.

Otkrile smo jedan sasvim novi svijet pripreme raznolikih napitaka. Naše kratke pauze začinile smo jakom kavom kada trebamo koncentraciju, vrućom čokoladom kada nam padne šećer, ledenom kavom za osvježenje, kremastim cappuccinom… Možemo reći samo jedno – svaka šalica iz De’Longhi PrimaDonna Elite modela savršena je do posljednje kapi.

Foto: Sanja Jagatić

0