Ovaj vikend uživamo na najslađoj manifestaciji u gradu – Danima čokolade i kave
Ovaj vikend uživamo na najslađoj manifestaciji u gradu – Danima čokolade i kave

Ovaj vikend uživamo na najslađoj manifestaciji u gradu – Danima čokolade i kave

Za sve ljubitelje slatkog imamo jednu slatku vijest! Ispred nas su još jedni Dani čokolade i kave koje organizira Muzej čokolade Zagreb uz potporu Barry Callebauta. U prostoru Family malla u Škorpikovoj od 23. do 26.02. posjetiteljima će se predstaviti vodeća imena regionalne čokolatijerske i slastičarske scene, kave i prateće industrije.

Dani čokolade i kave

Posjetitelje ove godine očekuje gotovo 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Italije. Artisan i craft čokolatijeri, specialty roasteri, svjetski brendovi iz segmenta kava, proizvođači slastica, šalica, aparata za kavu, ručno izrađene prirodne kozmetike na bazi kakaa i kave… Odrasli posjetitelji plaćaju cijenu ulaznice od 3 eura, dok djeca do 18 godina ulaze besplatno.

Radionice, izložbe, humanitarne akcije

Osim ulaza u oba Paviljona Family malla, ulaznica garantira i pristup na 19 pokaznih radionica (rada s čokoladom, izrade kozmetike na bazi kave i kakaovca, latte arta na kavi, ručne izrade pralina te desetominutnog kušanja čokolada), pop-up izložbi Muzeja čokolade Zagreb na 15 punktova u Family mallu, gledanje umjetničkog performansa akademskog kipara dr. art. Petra Popijača koji iz masivnih blokova čokolade stvara skulpture te mogućnost sudjelovanja u nekoliko humanitarnih akcija.

Posebno su organizirane i 22 kreativne i glazbene radionice za djecu uzrasta od 7 do 12 godina na kojima će imati priliku naučiti stvarati instrumente iz recikliranih materijala te koristiti ih (i naposlijetku ponijeti doma). Sudjelovanje stoji 6 eura po radionici.

Poseban naglasak stavljamo na humanitarnu aukciju u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb za Zakladu Solidarna koja svojim radom podržava ravnopravnost žena, školovanje djece slabijeg imovinskog stanja te razvoj kulture koja u fokus stavlja ljudska prava. Tri čokoladne skulpture koje će izraditi dr. Petar Popijač, a uz potporu Barry Callebauta, bit će ponuđene na aukciji preko partnerske platforme www.aukcije.hr do 14.03.2023. Sav prihod bit će uplaćen u korist Zaklade Solidarna, dok partneri svoj angažman doniraju. Svi posjetitelji imaju priliku uživo vidjeti stvaranje čokoladnih skulptura, izložene gotove primjerke te sudjelovati u aukciji za iste, poručili su iz Muzeja čokolade Zagreb.

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori