Danas je u Zagrebu otvorena Beštija, bistro koji će biti gušt posjećivati

Danas je u Zagrebu otvorena Beštija, bistro
koji će biti gušt posjećivati

beštija-15

Volimo otvaranja novih mjesta u Zagrebu. Volimo s prvim zrakama sunca sjediti na novim terasama, u lijepim interijerima, isprobavati nova jela i baš svojski uživati. Jedno od mjesta na kojima od danas to možete, definitivno je Beštija, bistro koji će vas na prvu privući svojim imenom, a zatim i konceptom, i čija će vas vibra potaknuti da se vratite.

beštija-8

Beštija – fora novo mjesto u gradu

Jer upravo se o toj vibri uvijek radi, zar ne? O energiji i atmosferi nekog mjesta, zbog kojih ćete se poželjeti vratiti. A još ako su na meniju odlična jela, spoj je savršen. Upravo su takav koncept s Hvara u Zagreb donijeli Ante i Maja, koji u Jelsi imaju restoran Flying Pig za koji ste već morali čuti. Na zagrebačkoj adresi, u veži u Masarykovoj 11, sada im se pridružio i Martin, a s burgera po kojima su postali poznati, svoju su ponudu prilagodili novoj lokaciji.

Tim kuhara na čelu s Antom pripremio je menu koji se dijeli na brunch i ručak, princip po kojem će Beštija funkcionirati do jeseni kad planiraju uvođenje još jedne smjene i večere. Tako da, za početak, Beštija neće biti otvorena cijelog dana. Od 10 do 12 služit će se brunch, a zatim od 12 do 16 ručak, dok ne završi ljetna sezona koju dio tima provodi na Hvaru.

beštija-7

Na jelovniku će se naći samo svježe sezonske namirnice, ukomponirane u nekoliko laganijih jela za prijepodnevne termine te nekoliko ozbiljnijih obroka, savršenih za doba ručka u gradu. Za razliku od situacije na otoku gdje je do kvalitetnih namirnica u kontinuitetu teže doći, u Zagrebu se za ekipu Beštije otvara puno više mogućnosti za sastavljanje jelovnika prepunog zanimljivih komponenti. No iako se koncept i menu razlikuje od Flying Piga, predanost kvaliteti ostaje. Pa kako se pročula vijest o malom lokalu s burgerima na Jelsi, tako će se sigurno čuti i za ovaj bistro.

Mi smo za početak probali orzotto sa špinatom i kuhanim jajetom i definitivno se vraćamo istražiti ostatak jelovnika. Što se tiče pića, craft pive, birana vina i prirodni sokovi uklapaju se u cijeli koncept restorana.

beštija-11

Svaki detalj na svom mjestu

U Beštiji su pazili na apsolutno sve detalje, od menija, pa sve do prostora. Interijer koji je nama baš po guštu, prozračan i svjež, ekipa je uredila prema Majinim idejama uz pomoć dizajnerice Drage Komparak koja je osigurala da sve bude izvedeno kako je zamišljeno. Jednostavni prostor određuju sitnice u koje se ne možete ne zagledati. ogoljeni zid na kojem neonskim slovima piše ime restorana, mali kristalni lusteri, vaza cvijeća na svakom stolu i jako puno zelenila svakako čine da se u prostoru osjećate ugodno. A ne škodi da spoj vintage detalja i modernih komada čine kadar vrijedan Instagram profila.

Orzotto sa špinatom i kuhanim jajetom

Orzotto sa špinatom i kuhanim jajetom

Zvučno ime dogodilo se slučajno i “sjelo” je savršeno jer jasno opisuje cijeli osjećaj restorana iza kojeg stoji ova mlada i zanimljiva ekipa. Kako sami kažu, poanta je bila stvoriti mjesto gdje možete doći pojesti nešto fino i konkretno, tehnički savršeno pripremljeno, u opuštenoj atmosferi. Rekli bismo, u tome su i uspjeli.

beštija-14

beštija-12

beštija-6

beštija-10

beštija-2

beštija-4

beštija-3

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori