Napravite Dalgona Candy – popularnu slasticu iz serije Squid Game

Napravite Dalgona Candy – popularnu
slasticu iz serije Squid Game

Trenutno najgledanija serija na Netflixu, Squid Game, osvojila je milijune gledatelja diljem svijeta. Ono što je osvojilo gledatelje su intrigantni likovi i sulude dileme u kojima se oni nalaze. Izazovi s kojima su suočeni doista su izvan okvira ‘normalnog’, a jedan od tih izazova je i Dalgona Candy.

Dalgona Candy postao je popularan 1960-ih godina u Koreji, primarna dobna skupina bila su djeca stoga se prodavao ispred škola i trgovina s igračkama. Njegova popularnost padala je početkom 2000-ih obzirom da se tehnološkim razvojem kupovina igračaka prebacila online, no dalgona candy vraća se zahvaljujući Squid Game seriji.

Recept je vrlo jednostavan, u manju posudicu dodajte dvije žlice šećera i miješajte na vatri dok se potupno ne otopi. Nakon što se šećer otopio, dodajte prstohvat praška za pecivo i izlite na papir za pečenje. Nauljite donji dio čaše ili posudice te utisnite smjesu šećera, zatim odaberite željeni kalup – krug, trokut, kocku ili kišobran – te ponovno utisnite oblik. Nakon toga sve što vam je potrebno je igla kojom ćete izrezbariti oblik, baš poput likova u Squid Gameu. Naravno, cilj je izrezbariti oblik bez da vam on pukne.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori