Neobična kombinacija koja nas je osvojila: Veganski čokoladni mousse s maslinovim uljem
Neobična kombinacija koja nas je osvojila: Veganski čokoladni mousse s maslinovim uljem

Neobična kombinacija koja nas je osvojila: Veganski čokoladni mousse s maslinovim uljem

Nedavno smo zaključili da viralni desert u kojem je Dua Lipa pomiješala sladoled i maslinovo ulje nije novost – u pitanju je tradicionalni talijanski recept gelato con olio e sale. Iako ova kombinacija na prvi pogled djeluje kao spoj nespojivog, ispostavilo se da su brojni korisnici društvenih mreža podijelili svoje oduševljenje nakon što su ga isprobali. Upravo zbog toga, ovaj put nam je pažnju privukao recept koji sadrži dva potpuno identična sastojka – slani čokoladni mousse s maslinovim uljem.

Njegova priprema je vrlo jednostavna i ne oduzima previše vremena, a on nosi epitete dairy & gluten free. Pored toga, može biti i sugar free. Upravo zato, ovaj čokoladni raj u malom se može opisati još jednim epitetom – guilt free.

Sastojci


  • 400 g svilenog tofu sira
  • 300 g crne čokolade
  • dvije žlice maslinovog ulja
  • med / javorov sirup / agava sirup
  • krupna sol

Priprema


Tofu sir, crnu čokoladu i maslinovo ulje stavite u blender kako biste dobili kremasti čokoladni mousse. Ako niste ljubitelji crne čokolade, možete ju zamijeniti mliječnom ili bijelom. Ipak, obratite pažnju da tofu sir koji koristite ima epitet svileni – on je mekši, ima konzistenciju nalik na puding i koristi se za deserte, umake i smoothieje.

Žlicom izvadite mousse iz blendera i stavite ga na tanjur, a potom ga oblikujte po želji. Centar izdubite i u njega ulijte malu količinu maslinovog ulja, a slatkoću prilagodite prema svojim preferencijama. Možete koristiti med, javorov ili agava sirup. Naposljetku, po vrhu pospite prstohvat krupne soli.

Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram @ellenikatalanos

Učitati još
Zatvori