YumYum Paradise: Cimet rolice s bundevom
YumYum Paradise: Cimet rolice s bundevom

YumYum Paradise: Cimet rolice s bundevom

Mislim da i ptice na grani već znaju koliko volim bundevu, doslovno je cijelu jesen spremam na sve moguće načine. Najdraža mi je ipak u slatkim varijantama, pa vam danas donosim recept za odlične cimet rolice s tijestom od bundeve. Bundeva u dizanom tijestu mi je otkriće, bude baš jako mekano i prozračno, ma savršeno!

Recept za cimet rolice s bundevom

Sastojci:

-tijesto-

  • 80 ml mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 120 g pirea od bundeve
  • 50 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 7 g instant kvasca
  • 330 g brašna

-punjenje-

  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žličice začina za medenjake

-preljev-

  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice mlijeka

Priprema:

  • Krenite od tijesta. Maslac otopite u mlijeku pa sve sastojke pomiješajte i miksajte spiralnim nastavcima za tijesto 10-ak minuta.
  • Tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi pa pustite da se diže.
  • Kada se tijesto udvostručilo premijesite ga i razvaljajte u pravokutni oblik na pobrašnjenoj podlozi.
  • Tijesto premažite maslacem i pospite mješavinom smeđeg šećera i začina za medenjake.
  • Zarolajte s duže strane tijesta. Oštrim nožem razrežite 10 rolica.
  • Rolice posložite u posudu za pečenje. Ostavite razmaka među njima jer će još narasti.
  • Pustite rolice da se dižu još sat vremena pa pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
  • Pomiješajte sastojke za preljev pa prelijte preko gotovih rolica.

-savjeti-

  • Pire od bundeve dobijete tako što bundevu ogulite, očistite i skuhate ili ispečete u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta, pa izradite štapnim mikserom u glatku kremu.
  • Dizanje tijesta možete ubrzati u pećnici na 50 stupnjeva.
  • Ja sam koristila posudu za pečenje dimenzija 30×15 cm, ali i druge dimenzije će odgovarati.
  • Nakon 15 minuta pečenja rolice prekrijte aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnile na vrhu.
  • Za preljev umjesto mlijeka možete koristiti i krem sir/ kiselo vrhnje/ vrhnje za šlag, a slobodno dodajte i malo cimeta.

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak

Učitati još
Zatvori