Nema toga što dobar comfort food ne može izliječiti, a ako se nas pita, s comfort foodom ne možemo pogriješiti kada su u pitanju hladne jesenske i zimske večeri. Sve što želimo nakon napornog dana jest doći doma, na brzinu pripremiti nešto fino i zavaliti se u kauč te uživati u večerici i filmovima.
Jedan od recepata koji nas je ovih dana posebno privukao je spoj dva ultimativna klasika, kremaste tjestenine s piletinom i mirisnog, hrskavog garlic breada. Spoj Chicken Alfredo umaka i zapečenog kruha možda nije ono što bismo nazvali „laganim jesenskim obrokom“, ali definitivno jest nešto što ćete poželjeti napraviti čim zahladi (i ostati doma uz Netflix).
Recept: Chicken Alfredo Garlic Bread
Sastojci
Za piletinu:
- 450 g pilećih prsa bez kostiju i kože, prerezanih po dužini i istučenih na ravnu debljinu
- Sol po ukusu
- 1 žlica dimljene paprike
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žličica crnog papra
- 1 žličica luka u prahu
- 2 žlice maslaca ili ulja
Za Alfredo umak:
- 2 žlice svježeg češnjaka, sitno nasjeckanog
- 2 žlice maslaca
- 240 ml vrhnja za kuhanje
- Sol po ukusu
- 1 žličica crnog papra
- 50 g svježe ribanog parmezana
Za češnjak maslac:
- 115 g neslanog maslaca, omekšalog
- 1 žlica svježeg češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
- Prstohvat soli
Za slaganje:
- 1 veći kruh (npr. talijanski ili baget, razrezan po dužini)
- 100 g naribane mozzarelle
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175°C.
- Pripremite piletinu; posušite je papirnatim ručnikom, pa s obje strane začinite solju, paprom, paprikom, češnjakom i lukom u prahu.
- U tavi zagrijte maslac ili ulje na srednjoj vatri, dodajte piletinu i pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude potpuno pečena. Maknite s vatre, narežite na trakice i ostavite sa strane.
- U drugoj tavi rastopite maslac na srednje laganoj vatri, dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriši. Ulijte vrhnje i pustite da prokuha, zatim postepeno dodajte parmezan.
- Začinite solju i paprom te kuhajte dok se umak ne zgusne.
- U posudi pomiješajte omekšali maslac s nasjeckanim češnjakom, peršinom i malo soli.
- Razrežite kruh po dužini i premažite s 2-3 žlice češnjak maslaca. Preko toga nanesite sloj Alfredo umaka, zatim mozzarellu, pa piletinu narezanu na trakice. Na vrh stavite još malo Alfredo umaka i svježi peršin.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, dok kruh ne postane hrskav, a sir se otopi i poprimi zlatnu boju.
- Poslužite toplo, po želji uz ostatak Alfredo umaka.
Foto: Instagram