Imamo recept za najkremastiji cheesecake s limunom koji se ne peče
Imamo recept za najkremastiji cheesecake s limunom koji se ne peče

Imamo recept za najkremastiji cheesecake
s limunom koji se ne peče

U potrazi za laganim, proljetnim desertima koji ne zahtijevaju puno provedenog vremena u kuhinji pronašli smo cheesecake s limunom koji ima slojeve kore od keksa koji se ne peku, slatki nadjev od krem ​​sira od limuna i sjajni lemon curd. Izrađen u kalupu za kruh, čini malu količinu pločica savršenim za zamrzavanje. Također se može prilagoditi kao torta od sira pune veličine za posebne prilike. Donosimo vam vegansku opciju koju smo pronašli na Instagram profilu @addictedtodates, ali naravno, možete koristiti i klasične, neveganske sastojke.

Sastojci:

  • 450 g lemon curda (kreme od limuna) – pripremu možete pogledati ovdje

Kora:

  • 140 g (1 2⁄3 šalice) veganskih keksa
  • 45 g (3 1⁄2 žlice) neslanog veganskog maslaca
  • 1⁄2 žličice morske soli

Punjenje:

  • 150 g (1 šalica + 2 žlice) indijskih oraščića, prethodno namočenih
  • 300 g veganskog krem ​​sira
  • 80 g (1⁄3 šalice) veganskog grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice agavinog ili javorovog sirupa

Priprema: 

Korak 1: Izmiksajte kekse, sol i veganski maslac u multipraktiku dok ne dobijete fine mrvice. Smjesa bi se trebala držati zajedno kada je pritisnete među prstima.

Korak 2: Utisnite koru u dno kalupa za kruh obloženog papirom za pečenje. Pritisnite je žlicom ili lopaticom i stavite u hladnjak dok radite nadjev.

Korak 3: Pomiješajte sve sastojke za punjenje dok ne postanu glatki i kremasti (indijski oraščići, krem ​​sir, jogurt, lemon curd, agavin sirup i vanilija).

Korak 4: Izlijte nadjev u kalup za kruh i poravnajte vrh s ravnom lopaticom. Stavite u hladnjak da se stegne minimalno 6 sati, a možete kolač ostaviti u hladnjaku i preko noći.

Korak 5: Kada se stegne, rasporedite preostali lemon curd po vrhu cheesecakea. Ako je vaš lemon curd bio pohranjen u hladnjaku, možda ćete ga morati lagano zagrijati na štednjaku kako bi postao tekućiji.

Korak 6: Stavite kolač natrag u hladnjak na sat vremena ili ga stavite u zamrzivač na 30 minuta prije rezanja.

Pripremu možete pogledati i u videu:

Učitati još
Zatvori