Journal.hr
Hrskava krumpir salata

Hrskava krumpir salata po novom receptu Cellulite Factory je sve što danas želimo jesti

Siječanj kao da je rezerviran za zdrave obroke, salate, smoothieje i razne detoksikacijske programe. I nas je tako ovih dana jako privukla jedna salata. Možda nije baš dijetalna, ali uvjereni smo da je najfinija koju ćete probati! Riječ je o salati od hrskavih krumpirića po receptu Kristine Štrige s foodie profila Cellulite Factory.

Hrskava krumpir salata

Sastojci:

  • 550 g krumpira
  • 2 žlice ulja
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 1 žlica začina za krumpir

Umak:

  • 2 stabljike celera (oko 300 g)
  • 50 g slanine
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica začinskog bilja (svježeg ili sušenog; kopar, peršin, timijan)
  • Sok i korica ½ limuna
  • 1-2 žlice naribanog parmezana

Priprema:

  • Zakuhajte lonac vode. Krumpir operite, ogulite i po potrebi narežite na polovice.
  • Ubacite krumpir u vodu i kuhajte ga 25-30 minuta, odnosno dok ne postane mekan (vrijeme kuhanja ovisi o veličini krumpira). Kuhani krumpir ocijedite.
  • Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prebacite krumpire na lim i zdrobite pomoću drobilice ili čaše. Želite da vam budu što tanji, oko 3-5 mm debljine.
  • Prelijte ih uljem, posipajte začinom i parmezanom te stavite u pećnicu na 15 minuta. Okrenite ga i pecite još 15 minuta.
  • Za to vrijeme pripremite umak. Slaninu popržite na zagrijanoj tavi dok ne postane hrskava. Izvadite je na ubrus da se ocijedi višak masnoće te sitno nasjeckajte.
  • Celer operite i nasjeckajte na kockice.
  • U zdjelu dodajte grčki jogurt, majonezu, senf, začinsko bilje, koricu i sok limuna, parmezan, celer i slaninu te dobro promiješajte.
  • Pečeni krumpir ostavite 10 minuta da se ohladi pa ga prebacite u zdjelu s umakom i dobro promiješajte.

Foto: Kristina Štriga, Instagram