Cato taqueria, baš kao nekad Finjak u istom prostoru, nudi adventski ugođaj. Zavirite u popularno dvorište
Cato taqueria, baš kao nekad Finjak u istom prostoru, nudi adventski ugođaj. Zavirite u popularno dvorište

Cato taqueria, baš kao nekad Finjak u istom prostoru, nudi adventski ugođaj. Zavirite u popularno dvorište

Tradiciju nekadašnjeg kafić Finjak, smještenog u Vlaškoj 78, koji je iz godine u godinu bio jedan od omiljenih okupljališta Zagrepčana u vrijeme Adventa, nastavlja Cato taqueria. Otvorena ovog ljeta u istom prostoru, u kratkom je vremenu postala hit mjesto. Riječ je o baru koji se u večernjim satima pretvara u taqueriju. Ovdje se jedu ukusni tacosi, ispija kava popodne i ujutro, a navečer kokteli i prirodna vina.

Kako je vrijeme adventa, a prostor dvorišta idealan za druženja uz tople zalogaje, Cato je postao prava oaza za gurmane koji žele uživati u božićnoj atmosferi. Prostor je uređen u suradnji s Padma Flowers i Le Decor Zagreb.

Terasu krase imele s crvenim vrpcama koje vise sa stropa. Na terasi goste dočekuju orašari i bor koji ukrašavaju gosti, a svaki gost koji donese božićni ukras dobiva čašicu tekile. Unutra je sve puno božićnih vijenaca, malih borova, grana s kojih vise staklene kuglice, kugli od zimzelenog bilja i sova.

Cato taqueria
Cato taqueria
Cato taqueria
Cato taqueria
Cato taqueria
Cato taqueria

Omiljeni adventski napitci

Što je advent bez omiljenih toplih napitaka? U Cato taqueriji od pića nude bijelo kuhano vino (Bolfan Cuvve, sirup od dunje, kamilice i kardamoma), crno kuhano vino (Testament Dalmatian Dog Babić, božićni začini), ali nude i posebna vina s vlastitim potpisom: Bijelo Cato (Bolfan Cuvve, tekila i medica) i Crno Cato (Testament Dalmatian Dog Babić, mezcal, liker od badema i masline, liker od naranče).
U ponudi su i tri vrste vruće čokolade, uz običnu tamnu još i Cato vruću čokoladu (tekila, orahovac, liker od naranče i chipotle papričice) i vruću čokoladu u kojoj se topi Lindt Medvjedić.

Dva nova jela

Za adventsku ponudu osmislili su dva nova taca. Pato s pačjim batkom confitiranim u guščjoj masti, jus(om) od patke, umakom od svježeg hrena, repe i domaćeg vrhnja te čvarcima od pačje kože. Drugo je jelo Chorizo Camaron s chorizo kobasicom koju rade u Catu, grillanim kukuruzom, spicy majonezom, kozicama i ukiseljenim rotkvicama. U ponudi imaju i blagdanske peanut butter kekse.
Pato
Pato
Chorizo Camaron
Chorizo Camaron

Foto: Cato taqueria (Padma Flowers i Le Decor Zagreb)

Učitati još
Zatvori