Ako volite talijanske okuse, možda će vas zanimati novi trend – cacio e pepe kokice. Inspirirane su legendarnim rimskim jelom cacio e pepe, koje se sastoji od pecorino romano sira i svježe mljevenog crnog papra. Sada je ova kombinacija prenesena na kokice, što stvara jedinstvenu poslasticu.
Ova grickalica je dobra alternativa klasičnim kokicama, što ju čini idealnom za druženja ili filmske večeri. Osim toga, recept je brz i jednostavan, što ga čini praktičnim za sve koji žele nešto novo i lako dostupno.
Kako napraviti cacio e pepe kokice:
Priprema je relativno jednostavna i zahtjeva samo osnovne sastojke:
Sastojci:
- 1/3 šalice kukuruza za kokice
- 15 g naribanog Parmigiano Reggiano ili Pecorino Romano (oko 1/2 šalice)
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 1/8 – 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra (ili po ukusu)
- sol po potrebi
Priprema:
- Pripremite kokice u loncu.
- Prebacite kokice u veliku zdjelu i ostavite sa strane.
- Rastopite maslac u tavi i prelijte ga preko kokica.
- Naribajte preko kokica lagan i pahuljast sir.
- Dodajte svježe mljeveni crni papar.
- Probajte i po potrebi dodajte sol – imajte na umu da je sir već slan.
Foto: Istock, TikTok