Cacio e pepe: Danas spremamo ovaj jednostavan i sočan talijanski recept 
Cacio e pepe: Danas spremamo ovaj jednostavan i sočan talijanski recept 

Cacio e pepe: Danas spremamo ovaj
jednostavan i sočan talijanski recept 

Vrijeme je da polako uplovimo u ljepše vrijeme i mediteranske obroke. Jedan takav je upravo pasta Cacio e pepe, popularan talijanski recept za špagete sa sirom i paprom. Za pripremu ovog jela neophodno vam je svega četiri sastojka i oko dvadeset minuta vremena. Odličan je prijedlog ako u hladnjaku imate dobro vino i volite ih konzumirati uz obrok. Mi vam savjetujemo da pri kupovini špageta za pripremu izaberete one deblje vrste. Kako vas ne bismo više držali u neizvjesnosti, prelazimo polako na ovaj lagan i ukusan recept.

cacio e pepe

Sastojci za dvije osobe:

  • 160 g špageta (po mogućnosti debljih)
  • 100 g poluzrelog sira Pecorino Romano
  • 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • crni papar

Priprema:

Skuhajte špagete u većoj količini blago posoljene ključale vode. U međuvremenu, u zdjelu dodajte naribani poluzreli Pecorino s žličicom crnog papra i dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. U zdjelu dodajte čašu vode u kojoj se kuhala tjestenina i pustite da se sir otopi i dobije kremastu teksturu. Ocijedite tjesteninu kada se skuha „al dente“ i ostavite malo vode u kojoj se kuhala. Dobro promiješajte tjesteninu u zdjeli dok se ne sjedini sa sosom. Poslužite uz dodatak crnog papra.

Po želji dodajte svježi bosiljak i poslužite uz čašu omiljenog vina.

Ako ste raspoloženi za još malo talijanskih recepata, ostavljamo vam i link za Gnudi – talijanska inačica za klasične njoke.

 

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori