Jeste li znali za novu terasu u centru Zagreba, skrivenu od pogleda?

Jeste li znali za novu terasu u centru
Zagreba, skrivenu od pogleda?

Iako je već vrhunac turističke sezone na Jadranu, ili bi barem nekoć bio, ova nas je godina naučila tome da očekujemo neočekivano. Hrvati ove godine kasnije no ikad odlaze na svoje godišnje odmore, a Zagreb je usprkos koroni i dalje vrlo živahan. Nekoliko ljetnih festivala po gradu stvorilo je punktove na kojima se stalno susreću Zagrepčani, koji ondje dolaze po dozu druženja, zabave, ali i ljetnog osvježenja.

Nova terasa u srcu Zagreba

Da bi ljeto u Zagrebu bilo još ljepše, pobrinuo se zagrebački Shappy Boutique Hostel, koji je u samom srcu grada prije nekoliko dana otvorio jednu prekrasnu terasu. Ona je skrivena od pogleda, u debeloj hladovini, i upravo ovdje se vidimo kako provodimo opuštene ljetne dane u Zagrebu, s čašom omiljenog ledenog pića ili kavicom u ruci.

U Varšavskoj 8 smjestio se ovaj skriveni vrt

Shappy Boutique Hostel inače posluje na adresi Varšavska 8, a riječ je o jednoj veži koja je sada pretvorena u Bustan Bar sa zbilja ljupkom terasom. Više detalja o proširenju hostela doznali smo od vlasnika:

“Kada vidite taj divni skriveni prostor u samom centru grada, odmah vam je jasno da je savršen za tako nešto. Čim je prošao prvi val Covida, odmah smo se bacili na posao i krenuli stvarati jednu zanimljivu priču. Samo ime Bustan znači skriveni vrt i to je točno ono što jesmo, skriveni kutak sav u zelenilu i na miru, a opet na jedva 200 metara od Trga bana Jelačića.”

Od toplih napitaka do osvježavajućih ljetnih pića

Ponuda u Bustan Baru temelji se na kvalitetnim hrvatskim proizvodima za svako nepce pa tako ujutro možete uživati u Cogito kavi, popodne možete istražiti ponudu ponajboljih hrvatskih craft piva, a kao sezonsko pojačanje imaju i koktele.

Bar je, osim za goste hostela, otvoren i za sve nas, a posjetiti ga možete svakim danom od 8 do 22 sata.

Kako je uređen Bustan Bar?

Osim u ponudi, uživati možete i u samom uređenju ovog skrivenog vrta, koje je dosta vezano upravo uz tu temu. Vanjski prostor karakterizira puno zelenila, drveća te malo industrial stila ubačenog da se nadoveže na prostor i povijest vezanu uz njega. 

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori