Zagrebački Burger Festival je najveselije mjesto u gradu – evo što vas još očekuje do 17. rujna
Zagrebački Burger Festival je najveselije mjesto u gradu – evo što vas još očekuje do 17. rujna

Zagrebački Burger Festival je najveselije mjesto u gradu – evo što vas još očekuje do 17. rujna

Iza nas je prvi vikend Burger Festivala koji je brojnim posjetiteljima uz naravno vrhunske burgere o kojima smo već pisali, pružio obilje zabave i uživanja u odličnim koncertima, još boljim koktelima, savršeno ohlađenom pivu, ali i biranim vinima i pjenušcima, te kremastom artisanal gelatu. Donosimo vam fotografije koje dočaravaju odličnu atmosferu u Parku dr. Franje Tuđmana, te izdvajamo sadržaje koji su na rasporedu do 17. rujna do kad traje Burger Festival Zagreb.

Burger bar - Signature 2.0
Burger bar - Signature 2.0
Burger Festival
Burger Festival
Gingle Bells kokteli

Djeca svakoga dana mogu do mile volje sudjelovati u atrakcijama Zagi Kids zone s trampolinima, bungee trampolinima i uvijek obožavanim napuhancem. Usto, u sklopu dječje zone Feshta by Ziva mališani uživaju u radionicama izrade nakita, sportskim igrama, modeliranju, storytellingu, učeći o zagonetnim biljkama ili pak u originalnoj radionici Ples pod zvijezdama.

Dječji trenuci za pamćenje
Burger Festival
Zagi kids zona
Burger Festival
Igraonice za djecu Feshta by Ziva

Ulična umjetnost

Sve generacije ljubitelja street arta ali i mnogi koji će tek sada zavoljeti uličnu umjetnost, u Zagreb Street Art Festival zoni mogu razgledati radove 183 umjetnika iz 36 zemalja svijeta, a kako doznajemo od Krešimira Golubića (umjetničkog imena Leon GSK) iz organizacije Zagreb Street Art Festivala, radovi i dalje pristižu, tako da se izložba svakim danom nadopunjuje.

Posjetiteljima su izrazito privlačne svakodnevne gratis Street Art ture koje on osobno vodi, a brojni su okupljeni ovih dana uživali na Festivalu izrađujući vlastite majice ili stickere s printom, te mogli prisustvovati u live printanju linoreza, stencil i paste-up live performasima, dok je za najmlađe posjetitelje organizirana radionica sticker arta. Ovi će se sadržaji nastaviti cijeli tjedan, usto na rasporedu su jedinstveni paneli u Franuskom Institutu gdje, pored domaćih umjetnika (Cimet, Modul 8, Atek & Mr.Pain, te Lunar) koje možete poslušati u četvrtak od 19:00 sati, u petak od 18,30 sati gostuju svjetski umjetnici: Merioone iz Italije, Mittenimwald iz Njemačke te tajni gost iznenađenja.

Burger Festival
Zagreb Street Art vole sve generacije
Burger Festival
Izožba Street Art

Besplatni koncerti

Nakon obilja odlične glazbe i plesa na već održanim koncertima Songkillersa, Vatre, te Kuzme & Shake Zulu, ovaj tjedan Staropramen donosi dva besplatna koncerta: nenadmašni hip-hop duo Bolesna braća nastupaju u srijedu od 20:00 sati, a Ida Prester i Lollobrigida na zadnji dan Festivala, u nedjelju.

Vatra na Burger Festivalu
Vatra na Burger Festivalu
Burger Festival
Kuzma i Shaka Zulu
Burger Festival

Burgeri od biljnih namirnica

Nakon popunjene radionice o alternativnom načinu serviranja burgera održane u ponedjeljak, iduća gratis kulinarska radionica Metroa pod vodstvom Centra za kulturu prehrane, ovaj put na temu plant based burgera, održat će se u utorak 12. rujna od 19:00 sati i može primiti 12 polaznika koji će pod vedrim nebom naučiti spremati svoje burgere od isključivo biljnih namirnica. Svi zainteresirani obavezno se moraju prijaviti za radionicu na društvenim mrežama Burger Festivala. Posebno će romantično i zabavno biti ovog petka i subote, kad su na rasporedu dvije silent projekcije filmova powered by Hyundai.

U petak 15. rujna od 20:00 sati moći će se tako uz omiljene burgere besplatno pogledati humorističnu dramu  “Indijski začin na francuski način” a u subotu u isto vrijeme na rasporedu je akcijska komedija “Operacija Fortune: Prevara stoljeća” redatelja Guya Ritchieja.

Burger Festival
Zelena oaza Burger Festivala Zagreb
Eduard Beg - Begg's brunch burger
Eduard Beg - Begg's brunch burger
Burger Festival
Radionica Centra za kulturu prehrane powered by Metro

Glasajte za favorite

Svi posjetitelji i ove godine imaju priliku odabrati najbolje burgere. Svih dana trajanja Festivala posjetitelji mogu putem QR kodova na svakoj od kućica glasati za svoje favorite, te će najbolji burgeri po odabiru publike biti proglašeni u nedjelju 17. rujna.

Ne propustite doživjeti najljepše trenutke ovog rujna uz ovako bogat program i neodoljive delicije. Svratite u Park dr. Franje Tuđmana, svaki dan od podneva do ponoći, ulaz je besplatan, a burgeri nikad nisu bili bolji!

Burger Festival
Ivan Goreta - 4 burgers - El Guaco burger
Burger Festival
Osim klasičnih stolova, posjetitelji uživaju i u chill kutcima

Raspored događanja, prijave na radionice i natjecanje, darivanja i sve novosti, svakodnevno pratite na a  Facebooku i Instagramu Burger Festivala Zagreb.

Foto: Sandro Sklepić

Učitati još
Zatvori