Ove godine pripremamo drugačije blagdanske zalogaje s kojima ćete zadiviti sve goste
Ove godine pripremamo drugačije blagdanske zalogaje s kojima ćete zadiviti sve goste

Ove godine pripremamo drugačije blagdanske zalogaje s kojima ćete zadiviti sve goste

Ove  ste godine odlučili biti domaćin blagdanske zabave ili svečane večere, pozvali ste goste, a još nemate baš nikakav plan? Što ćete kuhati i peći, kako dekorirati stol, želite li klasična ili malo drugačija jela? Odlučili smo pripremiti poseban blagdanski stol pun neuobičajenih zalogaja, što snackova i predjela, što glavnih jela i deserata, kako bismo vam na vrijeme dali ideje i inspiracije za vašu zabavu.

Zalogaji koji će se naći na svečanom stolu ne mogu biti baš bilo kakvi; mi smo birali finija jela, delikatesne sastojke i zanimljive kombinacije okusa. Naravno, bilo nam je jako važno da hrana na stolu izgleda primamljivo i zadivi sve prisutne, pa smo i to imali na umu kada smo odlučivali o jelima. Kao i svakog domaćina, brinulo nas je i koliko će trajati sama priprema jela, a i za tu stavku našli smo odlična rješenja.

Posebni blagdanski zalogaji

Ukusne sastojke, namirnice i zalogaje za posebne blagdanske gozbe ove smo godine pronašli u Lidlu.

U svim Lidlovim trgovinama, u aktualnoj ponudi možete pronaći Deluxe asortiman koji je idealan za blagdanske zalogaje!

Lidl donosi najfinije blagdanske delicije

U svim Lidl trgovinama, ovaj je tjedan rezerviran za fine, pažljivo odabrane zalogaje idealne za nadolazeće blagdane. Pronaći ćete i slatke i slane delicije, i predjela i glavna jela, ali i zimske napitke kojima se ovih dana posebno veselimo.

U aktualnom katalogu možete pronaći cijelu liniju posvećenu Deluxe proizvodima prigodnim za blagdanski stol.

Pripremili smo pravu malu blagdansku gozbu i napravili razna jela – svako od njih bilo je vrlo ukusno, vizualno primamljivo te naravno, znatno posebnije od zalogaja na koje smo do sada navikli.

Narezali smo odabrane nareske; talijansku goveđu šunku bresaolu, premium salamu, istarski tvrdi sir u teranu, burattu s tartufima, pačju paštetu.. Zvijezda blagdanskog stola bile su white tiger kozice u kolutu sa sweet-chilli umakom, a za svečaniju notu svemu smo dodali kapare, masline i orahe.

Nakon hladnih zalogaja, poslužili smo vruću pizzu sa smokvama, gorgonzolom, mozzarellom i pecorinom te pečene lisnate snackove s raznim punjenjima, od onih s lososom do mesnih i povrtnih, kako bi svaki gost mogao uživati u svom odabiru.

Na već vrlo bogat i šarolik blagdanski stol uskoro smo iznijeli i spicy crvenu tjesteninu s pestom od tartufa te svježe punjene njoke od krumpira s radičem i scamorzom.

Jednako važan dio blagdanske gozbe, ako ne i najvažniji, svake su godine slastice. Najmlađi ih zasigurno iščekuju s najviše nestrpljenja, a savršeno idu uz tople čajeve, kavu, vruću čokoladu, ali i uz omiljena zimska pića poput gin tonica sa začinima. Tiramisu je jedan od neizostavnih kremastih slatkiša, a poslužili smo i nekoliko čokoladnih i božićnih kolačića te vruću bougatsu sa kremastim punjenjem od svježeg mlijeka.

Što smo sve poslužili na blagdanskom stolu?

Hladna predjela i topli snackovi (Bresaola, istarski sir, buratta s tartufima, kozice sa sweet-chilli umakom, premium salama, pačja pašteta, pizza sa smokvama i sirom, snackovi od lisnatog tijesta)

LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL

Glavna jela (tjestenina s pestom od tartufa, svježe punjeni njoki od krumpira s radičem i scamorzom)

LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL

Slastice i napici (tiramissu, bougatsa, božićni kolači, vruća čokolada, voćni čaj, gin tonic sa začinima)

LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL
LIDL dedlue
LIDL
LIDL
LIDL dedlue
lidl

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori