Omiljeni zagrebački bistro ima bogatu ‘lockdown’ i adventsku ponudu

Omiljeni zagrebački bistro ima bogatu
‘lockdown’ i adventsku ponudu

Prije tjedan dana u Hrvatskoj su uvedene nove stroge mjere, a jedna od njih glasila je da kafići i restorani do 21. prosinca moraju zatvoriti svoja vrata. Scenarij koji smo već gledali na proljeće ponovio se i sada pa su mnogi ugostitelji primorani prilagoditi svoje poslovanje kako bi preživjeli još jedan lockdown. Uvođenje dostave i mogućnost da gosti sami preuzmu hranu u restoranu trenutno im je jedina opcija i način na koji mogu poslovati i preživjeti.

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa, Market u Gundulićevoj, zbog novonastale situacije odlučio je izbaciti novi, dostavama prilagođeni menu. Kako nam je ispričao vlasnik Fran Ćurković, misao vodilja kod stvaranja jelovnika bila je da na njemu budu samo ona jela koja će biti jednako fina kad dođu do gostiju doma – bilo da ih oni sami preuzmu ili naruče putem dostave.

Marketov ‘lockdown menu’

Na Marketovom ‘lockdown meniju’ pronaći ćete juhu od bundeve s crnim trubama i lješnjacima koja se pokazala kao pravi mali hit posljednjih mjesec dana, kad god bi bila u ponudi kao dnevno jelo. Nova jela na meniju su sarma s buncekom i pire krumpirom, domaći njoki s gljivama i špinatom u blagom umaku od gorgonzole i ragu od tune s pire krumpirom, mladim lukom i motarom.

Street sarma

“Recept za sarmu smo usavršili još 2017. godine na Fuliranju kada je naša Street Sarma bila hit Adventa. U ovoj bistro verziji dolaze 3 sarmice, fino raskomadano meso bunceka koje se rola u kobasicu te se reže na šnite i pire krumpir koji je tradicionalno uvijek uz sarmu. Domaći njoki s gljivama i špinatom u blagom umaku od gorgonzole je naše vegetarijansko jelo u kojem će uživati i mesoljupci. Njoke radimo sami, tako da njoki budu iznimno mekani. Uz gljive, špinat i blagi umak od gorgonzole – ovo jelo se izdiže svojim posebnim okusom. Ragu od tune je naš riblji predstavnik koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kockice svježe tune u ragu umaku odlično pašu uz kremasti pire krumpir s mladim lukom i motarom”, pojasnio je Fran.

Hit jela s jesenskog menija

Na novom meniju su ostala i neka hit jela s jesenskog menija. Picek z mlincima je Marketov klasik s twistom na jesenskom meniju. Twist se nalazi u kremi od ljubičastog kupusa, a picek je zapravo otkošteni batak i zabatak (sous-vide pa se zapeče da dobije hrskavu kožicu).

Rižoto sa sporo pečenim junećim obrazima, pireom od pečene jabuke i ukiseljenim rotkvicama Market je predstavio na YES feel good festivalu gdje su kritike bile iznimno pozitivne. A kad je serviran u pravom tanjuru – još je finiji. Gulaš od koljenice s lovačkom knedlom, Portobello gljivama i kremom od bundeve je Marketovo okusima najkompleksnije jelo. Svaki ljubitelj mesa i koljenice mora probati ovo jelo. Okusi dolaze u slojevima. Težina gulaša od koljenice i gljiva se iznimno sljubljuje sa slatkom bundevom i prozračnom lovačkom knedlom.

Za desert možete naručiti Mud cake s pireom od jabuka i kremom od slatke bundeve, mascarponeom i likerom od lješnjaka – ukusnu čokoladnu kombinaciju sa svježim voćnim okusima.

Ukoliko jela preuzimate sami, dobit ćete 10% popusta, a ponuda se odnosi na sva jela.

Advent u Marketu

Osim prilagođenog menija za ova neobična vremena, od 05.12. u 12h kreće i Marketova specijalna adventska ponuda. Ona se sastoji od Street Sarme – svima dobro poznatog adventskog hita koji se servira u pecivu s 2 sarme, bijelim umakom od milerama, vlasca i češnjaka i zeljem.

Drugo jelo dobilo je ime po stalnom gostu i velikom prijatelju Marketa, a on se zove Fabijan Pavao Medvešek. “Naša glavna glumačka uzdanica od samog početka uživa u našim jelima, no buncek mu se najviše sviđa. U šali kažemo kako ih je do sad pojeo barem 100, no to nije daleko od istine jer je stvaran broj zasigurno oko 50. Pa se tako drugo adventsko jelo zove Buncek Fabižon by Fabijan Pavao Medvešek“, kaže Fran.

Kuhano vino i topli kokteli

Uz spomenuta jela, u ponudi će imati bijelo i crno kuhano vino te njihove poznate tople zimske koktele. Chili Antique radi se od popularnog Antique Pelinkovca i rooibos čaja s čilijem iz Harisse kojem se dodaje malo cijeđenog limuna. Drugi zimski koktel zove se Crazy Borovnička, kombinacija voćnog čaja i borovničke. Sva ponuda se može naručiti s vrata i konobari donesu pića i hranu van gdje vrše i naplatu.

Osim adventskog dijela, u ponudi su i svi Marketovi kokteli servirani u staklenkama s poklopcem koji su na -20% popusta ako se preuzmu za van.

“Ova ponuda je osmišljena za sve ljude koje i dalje žele uživati u našim koktelima u svom aranžmanu. Bilo to na cesti ili u vlastitom domu. Osim klasika kao što su Moscow Mule, Negroni, Aperol Spritz i Hugo, u ponudi imamo i 3 vlastita koktela. Antique Special koktel s Antique Pelinkovcem, cijeđenim sokom od naranče i limuna te špricom soda vode. Infused Gin & Tonic koji sam spravljam i sljubljujem s cijeđenom limetom i tonikom te Agrumi Gin & Tonic koji će osvojiti sve ljubitelje agruma”, objasnio je Fran.

Sve ove fine delicije možete preuzeti sami u Marketu, na adresi Gundulićeva 13 ili naručiti putem Wolt i Bolt Food dostavnih aplikacija.

Foto: Market

Učitati još
Zatvori