Isprobali smo novi Marketov menu – krpice s patkom i kolač od maka su nas oduševili

Otkako se otvorio prije dvije godine, Bistro Market postao nam je jedno od omiljenih mjesta u centru grada gdje uvijek rado svratimo na dobre zalogaje. S dolaskom jeseni došlo je vrijeme za promjenu jelovnika pa je tako od početka listopada u Marketovoj ponudi jesenski menu koji smo jučer isprobale i koji nas je zaista oduševio!

Menu se sastoji od 8 jela, a kao i inače, svaki dan vas čekaju minimalno 2 dnevna jela u ponudi. Juha kao i do sada ostaje vezana uz dnevnu/sezonsku ponudu na Dolcu i inspiraciju glavnog kuhara Gorana Stanisavljevića. S obzirom na to da je sezona bundeva, najčešće će se pojavljivati razne varijante juha od bundeve.

Jesenska jela u kojima ćete uživati

Na upit mnogih gostiju – i na naše veselje – Market je u ponudu vratio picek z mlincima s kremom od ljubičastog kupusa. Radi se o klasiku koji su doveli na jednu višu razinu i koji, ako još niste, svakako preporučujemo da probate.

Sezonski rižoto je vege jelo na jesenskom meniju. S obzirom na dostupnost gljiva, većinu vremena možete očekivati neke kombinacije s gljivama (svježe lisičarke ili vrganji). S rižotima se Market već etablirao na zagrebačkoj gastro sceni, tako da ovaj rižoto prati njihovu filozofiju o iznimno ukusnim rižotima s originalnim uparivanjem okusa.

Jela s njokima često se pojavljuju na meniju, a na ovom jesenskom mjesto su našli domaći njoki od bundeve s raguom od juneće koljenice. Njoke rade sami i na njih stavljaju ragu od juneće koljenice koji se kuha satima. Odlično jelo u čijim smo okusima uživali i koji je jedan od top 3 favorita naše redakcije!

Krpice s patkom, keljom i chutneyem od krušaka predstavlja pravo jesensko jelo koje zaista morate probati! Patka u Marketu još nikad nije bila na stalnom meniju tako da je sada napokon došla na red – i oduševila! Kombinacija s krpicama, keljom i aromatičnom kruškom pun je pogodak i tanjur u kojem ćete uživati.

Marinirani lungić s čimulama i pireom od celera s jabukama i muštardom oduševit će sve ljubitelje mesa jer je lungić prvo tretiran sous vide tehnikom te se prije serviranja zapeče. Uz kompleksan pire od celera s jabukama i muštardom i laganim čimulama, ovo jelo stvara užitak svakom gurmanu.

I ovaj menu sadrži jedno riblje jelo – gregadu s bijelom ribom, koromačem i krumpirima. Bijelu ribu kupuju na Dolcu koja uz grilani koromač i krumpire stvara poseban riblji doživljaj.

Za desert vas čeka pomaknuta verzija međimurske gibanice pod nazivom Kolač od maka sa Suzette jabukama u vaniliji te kremom od sira s likerom od oraha. Okusima snažan i kompleksan desert oduševit će sladokusce.

Degustacijski menu po cijeni od 149 kuna

Svakog petka u ponudi je i crni rižoto s kremom od graška, jelo koje se hvali otkako se Market otvorio. Novost je da degustacijski menu možete pronaći u ponudi svaki dan, uz prethodnu najavu. Jesenski degustacijski menu (bezmesni i mesni) sastoji se od 4 slijeda i cijena po osobi je149 kn. Imajte na umu da su porcije manje od pojedinačnih jela, cca za 50% od regularne.

Ponuda je dostupna svaki radni dan od 12 h do 21 h i potrebno je rezervirati minimalno dan unaprijed. Sve ostale novosti iz Marketa možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Foto: Jan Iveta za Wolt

1