Pekarnica i All-Day Café u staroj tvornici šećera: Nakon Michelinovih restorana, pastry chefica ima svoj projekt
Pekarnica i All-Day Café u staroj tvornici šećera: Nakon Michelinovih restorana, pastry chefica ima svoj projekt

Pekarnica i All-Day Café u staroj tvornici šećera: Nakon Michelinovih restorana, pastry chefica ima svoj projekt

U povijesnoj zgradi nekadašnje tvornice šećera Domino u Brooklynu u New Yorku, ovog je proljeća otvoren Birdee, najnoviji projekt renomirane slastičarke Renate Ameni. Ova pekarnica i cjelodnevni kafić brzo je postao omiljeno mjesto za ljubitelje slastica i inovativnih okusa. Za slastice se već stoji u redovima, a po čemu je ovo mjesto tako posebno donosimo u nastavku.

Birdee: Spoj nostalgije i modernih okusa

Birdee nudi raznovrsne pekarske proizvode koji spajaju nostalgične okuse s modernim pristupom. Na meniju se mogu pronaći neobični spojevi poput kroasana s okusom pepperoni pizze, danskog peciva s jagodama i sirom, te pereca s okusom češnjaka. Tu su i brazilski specijaliteti poput pão de queijo i alfajoresa, koji odražavaju južnoameričko nasljeđe chefice Ameni. Posebnu pažnju privlače sladoledi s okusima poput satsuma naranče s tostiranim bezeom i medenom saćom.

Uz pekarske proizvode i slastice koje se svakodnevno rotiraju, u ponudi je i jednostavan meni za doručak, kao i meni za ručak. Tako možete pronaći zdjele s jogurtom, granolom i voćem, konkretnije zdjele s žitaricama i povrćem, kao i genijalne, kreativne sendviče u raznim kombinacijama.

Renata Ameni: Slastičarska vizionarka s međunarodnim iskustvom

Renata Ameni, rođena u São Paulu, svoju je kulinarsku karijeru započela u klasičnoj francuskoj slastičarnici u rodnom gradu. Nakon preseljenja u SAD, usavršavala je svoje vještine u prestižnim restoranima poput Ritz-Carltona, Jean-Georgesa i Eleven Madison Parka. Kao izvršna slastičarka, radila je u restoranima Crown Shy i Saga, gdje je razvila prepoznatljiv stil koji spaja klasične tehnike s osobnim dodirom.

Otvaranjem Birdeeja, Ameni je ostvarila svoju viziju stvaranja mjesta koje odražava njezinu strast prema slasticama i inovacijama. Njezini deserti, inspirirani nostalgijom i osobnim iskustvima, osvajaju srca posjetitelja i postavljaju nove standarde u svijetu slastičarstva.

Ime “Birdee” dolazi od nadimka koji joj je majka dala u djetinjstvu, “passarinho”, što na portugalskom znači ptičica. Interijer kombinira industrijski šarm s toplim detaljima, stvarajući ugodnu atmosferu za sve posjetitelje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori