Bento tortice su najslađi način da razveselite nekoga, bilo Valentinovo ili ne
Bento tortice su najslađi način da razveselite nekoga, bilo Valentinovo ili ne

Bento tortice su najslađi način da
razveselite nekoga, bilo Valentinovo ili ne

Bento torta neodoljiv je hit u svijetu slastica, a zahvaljujući društvenim mrežama, njihova popularnost iz dana u dan sve više raste, pogotovo kada se krenu približavati dani poput Valentinova. Preslatke zbog svojih dimenzija, ali i mogućnosti personalizacije, sigurno će razveseliti osobu koju odlučite darovati. Pa čak i ako povod ne bude Valentinovo.

Što su bento torte?

Bento torta je mala, praktična torta koja u pravilu teži između 300 i 350 grama. Prvi put su izrađene u Japanu, još u 12. stoljeću, a novu su popularnost doživjele u vrijeme pandemije, kad su se slavlja smanjila, baš kao i slastice.

Zašto se zovu bento torte?

Bento torte potječu iz Japana, a bento zapravo znači – praktično.

Riječ je o malim, kompaktnim tortama koje se polažu na masni papir za pečenje te pakiraju u kutije u kojima inače dolazi naručeni ručak, kako bi im prijenos i konzumacija bili što praktičniji.

S ovim tortama može se zasladiti nekoliko ljudi, no sve se više širi nadimak “no share cakes” odnosno – torte koje se ne dijele. Idealne su za jednu osobu, kao slatki način obilježavanja prigode. Dovoljna je jedna svjećica i ugođaj je potpun.

Bento torte na društvenim mrežama možete pronaći i pod nazivima “lunch box cakes” ili “mini cakes”.

 

Bento box torte za po putu

Ove neodoljive tortice kao stvorene su za slavlje na bilo kojoj lokaciji, u bilo kojim uvjetima. Spretno pakirane u praktične kutije, bento torte lako se prenose, a bez obzira na to poklanjate li ih kolegici u uredu ili partneru na pikniku u parku – uz jednu rođendansku svjećicu i dvije žličice, svaki ćete trenutak brzo pretvoriti u party.

Originalan način da razveselite voljenu osobu

Bez obzira na to želite li zaprositi voljenu osobu, djedovima i bakama objaviti spol djeteta, frendici reći da je neustrašiva ili mami čestitati rođendan, bento torta najslađi je način da izrazite svoje osjećaje i napravite nešto posebno za osobu koju volite.

I vi možete postati bento cake stručnjak

Stručne ruke slastičara svakako će najbrže napraviti ovakvo malo remek-djelo, no to ne znači da se i vi ne možete okušati u ulozi dizajnera bento torte.

Nabavite mini kalup za biskvit, šlag i jestive boje te pustite da vas vodi vaša kreativnost. Vaš će trud sigurno biti cijenjen.

A ako niste spremni riskirati – u Zagrebu ih peče slastičarnica Meli i može ih personalizirati prema vašim željama. Ili se prepustite njihovim kreativnim idejama. Više čitajte na linku.

Iako tehnički nisu bento, simpatične mini tortice za fora proslave i personalizaciju ima i brend #CAKEME – više na linku.

Učitati još
Zatvori