Nemoguće im je odoljeti: Bento torte najslađi su hit iz svijeta slastica
Nemoguće im je odoljeti: Bento torte najslađi su hit iz svijeta slastica

Nemoguće im je odoljeti: Bento torte
najslađi su hit iz svijeta slastica

Kladimo se da danas nećete vidjeti ništa tako slatko poput bento tortica!

Bento torta neodoljiv je hit u svijetu slastica, a zahvaljujući društvenim mrežama, njihova popularnost iz dana u dan sve više raste.

Što su bento torte?

Bento torta je mala, praktična torta koja u pravilu teži između 300 i 350 grama. Prvi put su izrađene u Japanu, još u 12. stoljeću, a novu su popularnost doživjele u vrijeme pandemije, kad su se slavlja smanjila, baš kao i slastice.

Zašto se zovu bento torte?

Bento torte potječu iz Japana, a bento zapravo znači – praktično.

Riječ je o malim, kompaktnim tortama koje se polažu na masni papir za pečenje te pakiraju u kutije u kojima inače dolazi naručeni ručak, kako bi im prijenos i konzumacija bili što praktičniji.

S ovim tortama može se zasladiti nekoliko ljudi, no sve se više širi nadimak “no share cakes” odnosno – torte koje se ne dijele.

Bento torte na društvenim mrežama možete pronaći i pod nazivima “lunch box cakes” ili “mini cakes”.

 

Bento box torte za po putu

Ove neodoljive tortice kao stvorene su za slavlje na bilo kojoj lokaciji, u bilo kojim uvjetima. Spretno pakirane u praktične kutije, bento torte lako se prenose, a bez obzira na to poklanjate li ih kolegici u uredu ili partneru na pikniku u parku – uz jednu rođendansku svjećicu i dvije žličice, svaki ćete trenutak brzo pretvoriti u party.

Originalan način da razveselite voljenu osobu

Bez obzira na to želite li zaprositi voljenu osobu, djedovima i bakama objaviti spol djeteta, frendici reći da je neustrašiva ili mami čestitati rođendan, bento torta najslađi je način da izrazite svoje osjećaje i napravite nešto posebno za osobu koju volite.

I vi možete postati bento cake stručnjak

Stručne ruke slastičara svakako će najbrže napraviti ovakvo malo remek-djelo, no to ne znači da se i vi ne možete okušati u ulozi dizajnera bento torte.

Nabavite mini kalup za biskvit, šlag i jestive boje te pustite da vas vodi vaša kreativnost.

Vaš će trud sigurno biti cijenjen.

Foto: Instagram (@delicous-bakez, @harucake_)

Učitati još
Zatvori