Bento torte najslađi su gastro hit, a u Zagrebu ih nudi ova slastičarnica
Bento torte najslađi su gastro hit, a u Zagrebu ih nudi ova slastičarnica

Bento torte najslađi su gastro hit, a u
Zagrebu ih nudi ova slastičarnica

Bento torte već su neko vrijeme neodoljiv hit u svijetu slastica, a zahvaljujući društvenim mrežama, njihova popularnost iz dana u dan sve više raste. Ako ne znate o čemu se radi, evo kratkog pregleda.

Što su bento torte?

Riječ je o maloj, praktičnoj torti koja u pravilu teži između 300 i 350 grama. Prvi put su izrađene u Japanu, još u 12. stoljeću, a novu su popularnost doživjele u vrijeme pandemije, kad su se slavlja smanjila, baš kao i slastice. Tortice se polažu na masni papir za pečenje i pakiraju u kutijice za ručak, kako bi im prijenos i konzumacija bili što praktičniji. Upravo im i samo ime to govori – naime, bento na japanskom znači praktično.

S bento tortama se može zasladiti nekoliko ljudi, no sve se više širi nadimak ‘no share cakes’ odnosno torte koje se ne dijele. Kao stvorene su za slavlja na bilo kojoj lokaciji, u bilo kojim uvjetima. Spretno pakirane u praktične kutije, lako se prenose, a bez obzira na to poklanjate li ih kolegici u uredu ili partneru na pikniku u parku, uz jednu rođendansku svjećicu i dvije žličice svaki ćete trenutak brzo pretvoriti u party.

Bento torte iz slastičarnice Meli

Ako ste se pitali gdje u Zagrebu možete kupiti bento torte, odgovor je slastičarnica Meli na Trešnjevci. Njihova bento torta je promjera 10 centimetara, a dolazi u četiri okusa – Oreo (čokoladni biskvit s kremom od bijele čokolade i Oreo keksima), Choco Crunchy (čokoladni biskvit s hrskavim čokoladnim namazom i čokoladnom kremom od slatkog vrhnja), Fruti Čiz (biskvit od vanilije s kremom od mascarponea i šumskog voća) i Milli Vanilli (biskvit od vanilije s nadjevom od jabuka i cimeta i kremom od vanilije).

Torte su personalizirane tako da je na vama da osmislite posebnu poruku koju ovom torticom želite poslati dragoj osobi, a dizajn prepustite vrijedim rukama ekipe iz slastičarnice.

Bento torta dolazi upakirana u kutijici sa žličicom i svijećicom, a cijena joj je 10 eura. Ako tražite unikatan poklon za posebnu prigodu, nema boljeg od ove preslatke tortice koja će sigurno svakome izmamiti osmijeh na lice.
Slastičarnica Meli nalazi se na adresi Dubovačka 17, a sve dodatne informacije možete pronaći na Facebooku i Instagramu.
Foto: Instagram, Facebook (Slastičarnica Meli)
Učitati još
Zatvori