Bastiàn Merlot 2021. – moderna interpretacija merlota s bijele istarske zemlje
Bastiàn Merlot 2021. – moderna interpretacija merlota s bijele istarske zemlje

Bastiàn Merlot 2021. – moderna interpretacija merlota s bijele istarske zemlje

Vinarija Bastiàn predstavlja Bastiàn Merlot 2021., sofisticirano vino izraženog karaktera nastalo na najboljim položajima sjeverozapadne Istre. Moderna, elegantna i osvježavajuća – takva su vina Bastiàn, a upravo predstavljeni Merlot 2021. nastavlja niz vina karakterističnog Bastiàn potpisa.

Elegantno crno vino raskošnih voćnih aroma

Bastiàn Merlot 2021. elegantno je crno vino, rubinski crvene boje i raskošnih voćnih aroma. Mekano i srednje puno tijelo nadopunjuje voćni okus na šljive, borovnice, trešnje i slatke začine uz fine tanine. Balans bogatih aroma i svježine otkiva eleganciju merlota s istarske bijele zemlje.

Kroz ovu etiketu ideja vinarije Bastiàn bila je predstaviti karakter merlota s bijele zemlje na kojoj dobiva novu, modernu interpretaciju. Svježinu i punoću koju terroir bujskih brežuljaka daje vinima ova vinarija već je istražila u Malvaziji istarskoj i Roséu, a sad i u prvom crnom vinu – Merlotu.

Moderna interpretaciju merlota

Proces kreiranja Bastiàn Merlota započeo je u vinogradima na položaju Cupiga na južnim i jugozapadnim padinama bujskih brežuljaka nadmorske visine od 95 do 135 metara. Specifični klimatski uvjeti i duboko tlo idealni su za uzgoj merlota i kreiranje vina koje odražava terroir na kojem nastaje. Mikroklima i tlo na laporasto-pješčenjačkom flišu daju Bastiàn Merlotu 2021. specifičnu svježu voćnost i dodatno naglašavaju modernu interpretaciju sortnih karakteristika.

Bastiàn Merlot 2021.

„Berba je obavljena krajem rujna 2021. godine – prvo je pobran svježi dio grožđa, a deset dana poslije i prosušene bobice. Ovo vino dozrelo je dijelom u inoksu, a dijelom u velikim hrastovim bačvama“, rekao je Milan Budinski, enolog vinarije Bastiàn, te istaknuo da je takav postupak zaslužan za harmoniju svježine i punih aroma ovog vina koje na tržište dolazi nešto više od godinu dana nakon berbe.

Elegantan okus Bastiàn Merlota izvrsno će se sljubiti s ukusnim jesenskim specijalitetima. Merlot 2021. do punog izražaja dolazi poslužen na temperaturi od 16 do 18 °C uz specijalitete od teletine, govedine i razne umake kako bi pokazao balans aroma crvene šljive, tamne trešnje i svježe mljevenog papra.

Jedinstven Bastiàn potpis

Merlot je treća etiketa u ponudi vinarije Bastiàn, uz Rosé i Malvaziju istarsku koji su osvojili struku i ljubitelje vina. Čuvajući jedinstvenost terroira, vinarija Bastiàn njegovanju vinograda pristupa u skladu s prirodom i stvara svježa vina punog okusa od autohtonih i svjetskih sorti.

Bastiàn Merlot 2021.

Predanost izražavanju karaktera terroira čini sjajan temelj za stvaranje vrhunski vina Bastiàn što potvrđuju i struka i publika koji su prepoznali jedinstven Bastiàn potpis.

Više informacija na: www.bastian.hr.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori