Pronašli smo tri brzinska recepta za ukusne poslastice s bananama
Pronašli smo tri brzinska recepta za ukusne poslastice s bananama

Pronašli smo tri brzinska recepta za
ukusne poslastice s bananama

Postoji li netko tko ne voli banane? Vjerojatno da, ali definitivno je u manjini. Banane su kao jedna od naših omiljenih namirnica neiscrpne kada je kombiniranje u pitanju. Kako svi volimo brze recepte i ukusne poslastice, Journal donosi tri prijedloga za banana snack.

#1 Banane sa kremastim premazom od pistacija i preljevom od bijele čokolade

Ako vas sam naziv ovog preukusnog snack-a, za čiju pripremu vam doslovno treba pet minuta, već nije dovoljno zaintrigirao, onda će vam  sigurno otvoriti apetit dok u nastavku budete čitali recept.  

Sastojci: 

  • Banane
  • Namaz od pistacija
  • Sjeckane pistacije
  • Otopljena bijela čokolada

Način pripreme:

U pleh prvo stavite papir za pečenje, zatim, izrežite banane na pola i poredajte ih u pleh jednu do druge. Uzmite namaz od pistacija i namažite svaku bananu. Zatim dodajte seckane pistacije i sve to prelijte otopljenom bijelom čokoladom. Pleh stavite u hladnjak na dva sata da se ohladi i snack je gotov. 

#2 Krafne vs. banana bread

Poznato je već da smo veliki ljubitelji banana bread-a , a kako su se temperature spustile nije nam čak problem ni uključiti pećnicu. Ipak, pronašli smo modificiranu verziju legendarnog banana bread-a. Ovaj put pravimo – krafne!

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1/2 šalice pasirane banane
  • 1/4 javorovog sirupa ili nekog tekućog zaslađivača po izboru
  • 1/4 šalice rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja
  • 1/3 bademovog mlijeka ili mlijeka po izboru 
  • 1 šalica brašna
  • 2 žličice cimeta 
  • 1 žličica praška za pecivo 

Način pripreme:

Sve sastojke pomiješajte i stavite smjesu u pleh za krafne i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Nakon što se ispeku, pustite ih malo da se ohlade, a zatim premažite otopljenim maslacom i uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera.

#3 Banana snack od zobene kaše

Sastojci za smjesu:

  • 1 manja zrela banana
  • 120g zobenih pahuljica
  • 80g meda
  • 1 žlica kokosovog ulja ili maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • Prstohvat soli

Način pripreme:

Izgnječite bananu, dodajte zobenu kašu i sve ostale sastojke u zdjelu i miješajte dok se sve dobro ne poveže. Zatim smjesu iz zdjele prebacite u kalup za muffine, popunite kalup tako da unutrašnjost ostane prazna. Stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta. Nakon što kalup izvadite iz pećnice, ostavite ih da se skroz ohlade prije nego što ih izvadite iz kalupa. Nakon toga na red dolazi priprema preljeva.

Sastojci za preljev:

  • Puding od vanilije u prahu
  • 1 žličica šećera 
  • 1 šalica mlijeka

Sve sastojke pomiješajte i stavite u manji lonac na srednju vatru. Miješajte dok se ne zgusne. Preljev stavite u unutrašnost kalupa i dodajte izrezane banane. 

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Pexels, Instagram @kizactivelife @itsmeryable

Učitati još
Zatvori