Ovaj hrvatski studio izrađuje kreativne torte s mirror glaze tehnikom

Ovaj hrvatski studio izrađuje kreativne
torte s mirror glaze tehnikom

Ogledalce, ogledalce tko je najljepši u zemlji ovoj? Motiv je ovo koji nas baca u daleka sjećanja gledanja crtića, odnosno poznate Snjeguljice. Ali i motiv koji nam prvi pada napamet dok gledamo mirror glaze torte s potpisom Amai artisan cake studia.

Amai – japansko ime s hrvatskim potpisom

Za početak što znači Amai? Riječ je to koja dolazi, ni bliže ni dalje, nego iz dalekog Japana. Na japanskom, amai znači ukusno, slatko. Pa iako je podrijetlo imena iz japanskog, Amai artisan cake studio 100% je hrvatskog podrijetla. Iza ovog domaćeg branda stoji bračni par Pavleković iz Zagreba koji izrađuje unikatne ručno rađene mousse torte različitih okusa. Posebnost ovih torti je u završnom sloju i dekoraciji koja se izrađuje tehnikom mirror glazea. Što je to staklena glazura i kako se izrađuje odlučili smo malo istražiti.

Tajne mirror glaze tehnike

Prije svega ovakav finish vole torte s mousse kremom koje je potrebno dobro ohladiti u zamrzivaču preko noći. Tako se stvara idealno „platno“ za daljnji postupak. Za bazu glazure, kojom prelijevamo tortu, prije svega potrebni su kondenzirano mlijeko, glukozni sirup i želatina. Dodaci čokolade, voća ili jestivih boja ovise o tome kakvim se bojama želimo igrati. Ključna stvar u ovoj tehnici je temperatura, što znači da bez kuhinjskog termometra u ovo isprobavanje bolje da ni ne krenemo. Glazura mora zadovoljavati temperaturu od 32 °C kako bi se adekvatno primila za hladnu podlogu torte. Na taj način dobivamo ovako prekrasne tortice.

Možda i ne zvuči tako komplicirano za napraviti, ali ipak vjerujemo da je za ovakve rezultate s više boja potrebno puno rada i iskustva profesionalnih ruku. Glazura s jednim okusom možda i ne djeluje tako izazovno, ali ovi ombre efekti prelijevanja iz boje u boju su jednostavno wow! Zbog toga ćemo radije uživati u djelima Amai studia čiji videi djeluju pomalo i hipnotizirajuće na nas. U jednom takvom, u nastavku, se hipnotizirajte i vi!

Za više detalja i narudžbe posjetite njihovu Instagram stranicu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori