Al Dente, omiljeni restoran mnogim Zagrepčanima, uskoro se otvara u Rovinju
Al Dente, omiljeni restoran mnogim Zagrepčanima, uskoro se otvara u Rovinju

Al Dente, omiljeni restoran mnogim
Zagrepčanima, uskoro se otvara u Rovinju

Iako je već odavno poznat u Zagrebu kao jedno od omiljenih mjesta za uživanje u vrhunskoj hrani, restoran Al Dente sprema se proširiti i otvoriti vrata u predivnom Rovinju. Ovaj potez ne samo da će obradovati ljubitelje dobre hrane u Istri već će i dodatno obogatiti lokalnu gastro scenu.

Al Dente nije samo običan restoran – to je doživljaj. Svojim neodoljivim šarmom i jedinstvenom ponudom hrane, Al Dente je stekao reputaciju kao mjesto na koje se rado vraćate. Njihova ponuda obuhvaća vrhunsku pizzu, tjesteninu, ali i razna dnevna mesna i riblja jela koje gosti obožavaju.

No, Al Dente nije samo o hrani – tu je i izvrsna vinska selekcija koja privlači pažnju svakog ljubitelja vina. Vinoteka nudi širok izbor, s više od stotinu etiketa, pretežito hrvatskih vina, savršenih za uparivanje s jelima iz njihove kuhinje.

Kada se tek otvorio u Bogovićevoj u Zagrebu, mi smo ga imali priliku i posjetiti, a sada ta jedinstvena kombinacija okusa i doživljaja stiže u Rovinj. Kako su najavili na Instagram profilu, glavni fokus kuhinje bit će na lokalnim namirnicama poput ribe, tartufa i sireva, čime će se uklopiti u bogatu istarsku tradiciju gastronomije. No, neće izostati ni talijanski utjecaji, koristeći francuske metode pripreme hrane kako bi se postigao savršeni spoj okusa.

Dolazak Al Dentea u Rovinj predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje fine hrane i doživljaja. Kada će se točno otvoriti nije nam poznato, no znamo gdje ćemo sljedeće jesti kad budemo u Rovinju!

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori