Ako vam još nije dosta gastro užitaka, flower pizza je fora trend vrijedan isprobavanja

Food trendovi dolaze i prolaze, a ono što je konstanta jest to da na Instagramu i Tik-Toku redovito otkrivamo nove fora ideje s hranom koji u kratkom roku postaju viralni hit. Svi se sjećamo Dalgona kave koja je prva pokrenula potpunu ludnicu na društvenim mrežama, a prošlu godinu, primjerice, obilježila je feta pasta, viralni recept koji se u stvarnosti pokazao uistinu ukusnim i lako prilagodljivim na sto različitih načina.

Flower pizza

Ako je suditi po početku 2021., ova će godina proći u znaku novog, brzo rastućeg food trenda, a riječ je o flower pizza trendu koji polako, ali sigurno osvaja Instagram. Flower pizzu prvo smo primijetili na profilu @celineyrs, mlade žene koja je veliku popularnost osigurala pravim malim umjetničkim djelima koja stvara od hrane. Riječ je o svim onim dobro nam poznatim receptima koje na svakodnevnoj bazi prakticiramo i realiziramo u svojim kuhinjama, no Celine im je dala tu kreativnu i zabavnu notu koja im često nedostaje. Tako su njena jela postala sjajna inspiracija i za male i za velike, a sada je tu i famozna flower pizza, koja se u brojnim varijacijama na temu počela širiti Instagramom.

Iako jako fora izgleda, tu nema neke posebne nauke. Riječ je o klasičnoj pizzi koja je ‘stilizirana’ u obliku cvijeta, i to uz pomoć mini mozzarella kuglica i cherry rajčica. Ako vam još uvijek nije dosta gastro užitaka, nakon blagdana biste mogli isprobati napraviti (i uživati u njoj) vlastitu flower pizzu!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Celine (@celineyrs)

Foto: Instagram

0