Adventska bajka najbolje svjetske chefice Ane Roš

Adventska bajka najbolje
svjetske chefice Ane Roš

Ana Roš

Ana Roš

Najbolja svjetska chefica Ana Roš obilježila je treći dan adventske bajke nazvane Zagreb Winter FaitYtale. Sajam hedonizma i luksuza, lijepih i vrijednih stvari u tri je dana organizirao tri humanitarne večere čije su zvijezde bile Dino Galvagno, Saša Pribičević iz restorana Matsunoki (Hotel Bellevue, Mali Lošinj) i kao šećer na kraju, Ana Roš.

Hala V ehničkog muzeja u kojoj se održava Zagreb Winter FairYtale postala je na par sati svjetski gastronomski hram u kojem su gosti uživali u avangardnom pristupu domaćim sezonskim sastojcima iz doline Soče. Hrana Ane Roš bila je posebno emotivno iskustvo za sve goste.

A slovenska je chefica na kraju večeri izašla na bis poput sjajnog rock pjevača i održala inspirativan govor o Kobaridu, mjestu iz kojeg dolazi, svom sjajnom timu koji čine gastro čarobnjaci sa svih strana svijeta te knjizi koja bi pod nazivom Sun and Rain trebala izaći iduće godine u izdanju prestižnog Phadiona. Ana Roš knjigu je napisala između servisa u svom obiteljskom restoranu Hiša Franko, 515 intervjua i 150 putovanja i gostovanja koja je odradila u proteklih godinu dana, a dio je rađen i u obiteljskoj kući u Istri.

“Sun and Rain je bio radni naziv koje je na koncu postao i glavni. Kod nas u Kobaridu kiša pada jako često i zato je priroda tako prekrasno zelena, ali sunčana su razdoblja rijetka. Tako mi je došla inspiracija za naslov. Knjiga je moj pogled na život i kulinarski svijet.”

O otvaranju restorana u Istri?

Rekla sam kako je Istra idealna za otvaranje restorana, ali još nisam i da ću ga otvoriti. Obožavam taj dio Hrvatske, dio knjige pisan je tamo jer sam imala sav potreban mir.

O kuhanju na Zagreb Winter FairYtale?

Volim ovakve pop-upove. Mala, slatka gostovanja. Kako je Zagreb donekle blizu, mogla sam doslovce prenijeti dio Hiše Franko na sajam. Nadam se da su ljudi uživali, poručila je za kraj Ana Roš.

Ana Roš i Darko Šupuk

Uz slovensku cheficu na sajmu je održana i projekcija filma Pink Wing 2018., a u glazbenom dijelu programa nastupili su Super Funk Session.

Učitati još
Zatvori