Adventska bajka najbolje svjetske chefice Ane Roš

Ana Roš

Ana Roš

Najbolja svjetska chefica Ana Roš obilježila je treći dan adventske bajke nazvane Zagreb Winter FaitYtale. Sajam hedonizma i luksuza, lijepih i vrijednih stvari u tri je dana organizirao tri humanitarne večere čije su zvijezde bile Dino Galvagno, Saša Pribičević iz restorana Matsunoki (Hotel Bellevue, Mali Lošinj) i kao šećer na kraju, Ana Roš.

Hala V ehničkog muzeja u kojoj se održava Zagreb Winter FairYtale postala je na par sati svjetski gastronomski hram u kojem su gosti uživali u avangardnom pristupu domaćim sezonskim sastojcima iz doline Soče. Hrana Ane Roš bila je posebno emotivno iskustvo za sve goste.

A slovenska je chefica na kraju večeri izašla na bis poput sjajnog rock pjevača i održala inspirativan govor o Kobaridu, mjestu iz kojeg dolazi, svom sjajnom timu koji čine gastro čarobnjaci sa svih strana svijeta te knjizi koja bi pod nazivom Sun and Rain trebala izaći iduće godine u izdanju prestižnog Phadiona. Ana Roš knjigu je napisala između servisa u svom obiteljskom restoranu Hiša Franko, 515 intervjua i 150 putovanja i gostovanja koja je odradila u proteklih godinu dana, a dio je rađen i u obiteljskoj kući u Istri.

“Sun and Rain je bio radni naziv koje je na koncu postao i glavni. Kod nas u Kobaridu kiša pada jako često i zato je priroda tako prekrasno zelena, ali sunčana su razdoblja rijetka. Tako mi je došla inspiracija za naslov. Knjiga je moj pogled na život i kulinarski svijet.”

O otvaranju restorana u Istri?

Rekla sam kako je Istra idealna za otvaranje restorana, ali još nisam i da ću ga otvoriti. Obožavam taj dio Hrvatske, dio knjige pisan je tamo jer sam imala sav potreban mir.

O kuhanju na Zagreb Winter FairYtale?

Volim ovakve pop-upove. Mala, slatka gostovanja. Kako je Zagreb donekle blizu, mogla sam doslovce prenijeti dio Hiše Franko na sajam. Nadam se da su ljudi uživali, poručila je za kraj Ana Roš.

Ana Roš i Darko Šupuk

Uz slovensku cheficu na sajmu je održana i projekcija filma Pink Wing 2018., a u glazbenom dijelu programa nastupili su Super Funk Session.

0