U Splitu se uskoro otvara luksuzna francuska pekarnica Adélie Bakerie
U Splitu se uskoro otvara luksuzna francuska pekarnica Adélie Bakerie

U Splitu se uskoro otvara luksuzna
francuska pekarnica Adélie Bakerie

Osim u Zagrebu, često vam pišemo o novim gastro adresama u Splitu, a popisu novih mjesta sada prirodajemo i jednu pekarnicu. Riječ je o Adélie Bakerie, luksuznoj francuskoj pekarnici koja se uskoro otvara u gradu pod Marjanom. Iza nje stoji Céline Lukic, žena francusko-hrvatskih korijena koja je s timom ljudi, strastvenih zaljubljenika u hranu, Splitu i Hrvatskoj odlučila donijeti dašak Francuske.

Dašak Francuske u Splitu

Céline je od malih nogu radila i isprobavala deserte jer su njeni roditelji imali restoran u Bretaniji. Studirala je pravo, živjela posvuda po svijetu, u jednom trenutku promijenila karijeru i postala pilotkinja, ali ljubav prema pekarstvu na kraju je ipak prevladala. Kako je njen otac Hrvat, neko je vrijeme imao želju mirovinu provesti u Hrvatskoj. Tražeći novi dom za svog oca, Céline se zaljubila u Primošten pa je upravo tamo odlučila kupiti kuću.

Tužna zbog toga što ovdje ne može naći sve one fine pekarske proizvode i slastice koje u Francuskoj obožava, Céline je dobila ideju upravo u Primoštenu otvoriti francusku pekarnicu. Kako nije uspjela naći adekvatan prostor, Split se pokazao kao dobra zamjena.

Svježa francuska peciva, kroasani i ostale slastice

Adélie Bakerie će pružiti svojim gostima ekskluzivno iskustvo i neusporedivu kvalitetu, nudeći široku paletu svježeg peciva, kroasana i drugih slastica, uvijek pripremljenih po najvišim standardima. Fokus je na sastojcima visoke kvalitete i načinima pripreme koji sežu duboko u francusku tradiciju.

Detalji, kvaliteta i najbolji sastojci tri su stvari koje najbolje opisuju ono što ćemo u ovoj luksuznoj francuskoj pekarnici moći doživjeti. Bit će to savršeno mjesto za one koji žele uživati u vrhunskom pecivu i pitama.

Sretni smo što će naši klijenti moći dobiti uvid u ekskluzivni svijet francuske pekarske umjetnosti. Svi su pozvani da istraže svijet Adélie Bakerie gdje se raznolikost i sklad okusa kombiniraju s prepoznatljivim brendom koji predstavlja eleganciju i luksuz, kažu u Adélie, koja će svoja vrata službeno otvoriti ovog ljeta.

Adélie Bakerie
Zagrebačka 29, Split
web stranica/Facebook/Instagram

Foto: Adélie Bakerie

Učitati još
Zatvori