Makarska je bogatija za novo gastro mjesto. 505 restorančić je kojeg ne smijete zaobići
Makarska je bogatija za novo gastro mjesto. 505 restorančić je kojeg ne smijete zaobići

Makarska je bogatija za novo gastro mjesto. 505 restorančić je kojeg ne smijete zaobići

Makarska je dobila novo gastro mjesto koje će oduševiti sve ljubitelje domaćih namirnica i pravog dalmatinskog štiha. Nedavno je otvoren novi restoran 505 Homemade Food Station. Ističe se po svojoj posvećenosti kvaliteti, svježim namirnicama te jedinstvenom spoju tradicionalnih okusa i modernih gastronomskih trendova.

505 Makarska

Opušteni ambijent

Svojim otvaranjem, 505 Homemade Food Station donosi svježi vjetar u makarsku gastronomsku scenu. Restoran, smješten u srcu grada, brzo je postao novo omiljeno odredište za sve one koji traže izvrsne okuse u ugodnom ambijentu. To je obiteljski restorančić nastao iz ljubavi prema ugostiteljstvu, a Makarskoj daje još jedno novo i neobičnije mjesto gdje ljudi mogu pronaći nešto za sebe.

Naši roditelji su dobar dio života posvetili ugostiteljstvu tako da smo prostor već imali, samo je trebalo naći odgovarajući koncept koji će se ljudima svidjeti i koji će biti prihvaćen. Htjeli smo zadržati onaj dalmatinski štih tako da je bašta mala i intimna, sva u cvijeću i kamenu, a drvene stolove i stolice u njoj smo sami izradili. U unutrašnjosti smo također jednu prostoriju ostavili u kamenu, a drugi dio smo htjeli da bude malo kul i urban pa smo to uredili s neon znakovima i muralima koje nam je nacrtao lokalni akademski slikar Ante Tolić, rekla nam je vlasnica restorana, Katrin.

505 Makarska
505 Makarska
505 Makarska
505 Makarska

Svježe i domaće

Ono što 505 čini posebnim je pažnja koja se posvećuje domaćim i svježim namirnicama. To su uglavnom jela koja su danas popularna među mlađima i starijima. Restoran se ponosi svojim širokim izborom jela, uključujući sočne burgere, bogate obroke s tjesteninom te osvježavajuće salate.

Htjeli smo da to ipak bude na nekoj višoj razini tako da je naša tjestenina svježa i domaća, kao i brioche peciva za burgere i spring rolice. Cilj nam je da je sve homemade i uvijek friško. Svaki dan se nabavlja meso od lokalnog mesara da bude uvijek svježe, namirnice poput povrća i voća na makarskoj pijaci. Dakle, najbitnije nam je da je ljudima lijepo i friško, a opet da smo i cijenama maksimalno pristupačni ljudima koliko možemo biti, dodala je Katrin.

505 Makarska
505 Makarska
505 Makarska
505 Makarska

Makarska ovo ljeto vrvi s novim gastro mjestima koja pružaju veliki izbor. Njih smo uvrstili u naš Đir po Makarskoj, a sada im se pridružio i 505. Već je privukao pažnju lokalnih stanovnika i posjetitelja te se očekuje da će postati nezaobilazna destinacija za sve gurmane koji prolaze kroz Makarsku. Ako tražite autentično iskustvo dalmatinske kuhinje s modernim pristupom, restoran 505 Homemade Food Station je pravo mjesto za vas.

505 Makarska
505 Makarska

Adresa: Fra Filipa Grabovca 9

Instagram: @505.makarska

Tel.: 021 658 592

Radno vrijeme: 17:00-23:00

Foto: 505 Homemade Food Station

Učitati još
Zatvori