Znate li da postoji i praznik Galentinovo?

Znate li da postoji i praznik Galentinovo?

https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadsstorythumbnail345204d199c3e-d095-4645-a8d2-d2d6b30e5a03

Iako se ne radi o službenom prazniku, sve više ljudi mu se veseli. Naime, radi se o danu koji slavi prijateljstvo – Galentinovo ili Galentine’s Day. Ovaj dan zapravo pretvara Valentinovo u slavlje ženskog prijeteljstva. Priznajte, ponekad nema ništa ljepšeg od ženskog društva, dobre zabave i njegovanja onog bezuvjetnog prijeteljstva, što zapravo ovaj dan i slavi.

Galentine’s Day je praznik koji je zapravo nastao kao izmišljeni praznik u 16. epizodi druge sezone popularne američke humoristične serije ‘Parks & Recreation’. Nastupa dan prije Valentinova i tada se slave najbolja prijateljstva, duboke i intenzivne prijateljske veze i odnosi. Epizoda koja je unijela šušur i nemir među one koji slave Valentinovo emitirana je 11. veljače 2010. godine na NBC-ju, svega nekoliko dana prije Valentinova i taman za sve one kojima je dosta tog blagdana rezerviranog samo za ljubavne parove. Tema Galentinova bila je toliko popularna da su ju kreatori serije ponovili još i sedamnaestoj epizodi šeste sezone 2014. godine. Jer, zašto ne biste mogli slaviti jednako bitne prijateljske ljubavi i čak čvršće veze koje njegujete veći dio života ili čak cijeli život?

ezgif.com-resize (1)

ezgif.com-resize (2)

Spomenutu epizodu gledalo je 4.98 milijuna gledatelja u Americi i odmah je skrenula veliku pozornost ne samo na seriju, već i na problematiku znanu ‘samci i Valentinovo’. Ako se nalazite u toj skupini (ili ne, još bolje!) proslavite ove godine Galentine’s Day ili Galentinovo – pozovite prijateljice doma, spremite večeru i provedite večer gledajući idealne filmove baš za ovakva druženja, ili izvedite vama najdražu osobu u kazalište, na koncert ili večeru. Pokažite da Vam je stalo do prijateljstva, pogotovo jer znate da će baš one (bez obzira imale ljubavnog partnera ili ne) uvijek biti tu.

ezgif.com-resize

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori