Trenutno najpopularniji macarons

Trenutno najpopularniji macarons

macarons

Popularne francuske slastice macarons apsolutni su hit čak i kada su napravljene s najjednostavnijim punjenjima. U slatkom zalogaju, izvana prhkom, a iznutra kremastom uživaju svi i neke slastičarnice specijalizirane za njih poznate su diljem svijeta. Poput, primjerice, Ladurée, Pierre Hermé ili Gérard Mulot.

macarons

Posljednja u nizu u koju su uprte oči ljubitelja slatkiša je Mac Lab Bakery & Cafe koji su ove zime osmislili niz simaptično ukrašenih macarons, no nijedan nije oduševio kupce poput onih inspiriranih jednorozima.

macarons

Motiv jednoroga ove je godine popularniji no ikad. Dobili smo emotikon u obliku jednoroga za svakodnevno korištenje, megapopularne jednorog luftiće, papuče koje svijetle u mraku i griju nogeobičnu jednorog čokoladu i ružičastu jednorog vruću čokoladu. Američka slastičarnica svoje macarons ukrašava inspirirana popularnom jednorog tortom koja doživljava procvat na Pinterestu te slatki zalogaji dolaze s kompletno zaokruženim izgledom – zlatnim rogom i ušima koji izlaze iz klasične kružnice deserta, zatvorenim očima i šarenim ukrasima precizno iscrtanim na ‘licu’.

macarons

Ako vas zanima okus, radi se o vaniliji kombiniranoj s Fruity Pebbles cornflakesom, popularnom američkom izmišljotinom s okusom voća, a ove su se slastice našle na stranicama gotovo svih stranih lifestyle magazina. Osim jednoroga, Mac Lab je osmislio i macarons koje izgledaju poput soba Rudolfa, macarons ukrašene božikovinom te brojne druge slatke kreacije koje su im u hipu rasprodane zahvaljujući valu popularnosti koji ih je neočekivano zahvatio.

macarons

macarons

Učitati još
Zatvori